Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

"Återvinningsstationen i Järna är svårplacerad"

Annons

Man kan lätt påstå att det gått så kallade troll i återvinningsstation i Järna.
För andra gången på några månader tvingas nu kommunen att hitta en ny plats för stationen.
I förra veckan fick arbetet med att flytta stationen till området mellan Grötholn och Myrbacka avbrytas efter att det blev känt att kommunen glömt att fråga lantbrukaren som arrenderar åkermarken om lov när man beviljat ett bygglov.

Sedan 1995 har återvinningsstationen varit placerad vid godsmagasinet vid järnvägsstationen.
Klagomålen har varit många då man bland annat påpekat att överfyllda containers varit en skamfläck för hotellets gäster och besökare av Guldmarknaden.
I höstas flyttades stationen till vändplanen på Propellervägen intill Dala-Järna Företagskonsult och då trodde man att allt var frid och fröjd. Men som ett brev på posten kom klagomål från grannar.
Nyligen beviljades ett byggnadslov efter konstens alla regler och i förra veckan var maskinerna på plats för att förbereda en flytt av återvinningsstationen. Den enda som var ovetande om det var lantbrukaren som arrenderar marken av kommunen. Det slutade med att man troligen tvingas att leta upp en ny plats. Vad tidningen erfar diskuterar man att placera anläggningen i samma område, men på en annan mer lämplig plats.
Enligt alla bestämmelser krävs inget byggnadslov för containrarna, men för att sätta upp ett plank runt stationen måste man ha det.

LEIF OLSSON
0281-713 43
leif.olsson@daladem.se

Mer läsning

Annons