Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

/
  • Kjell Englund vid Fortums kontor i Järna har arbetat hela helgen med att röja bort träd som lagt sig över ledningar.FOTO:LEIF OLSSON
  • För Fortums personal är det heller inte helt lätt att ta sig fram ute i terrängen. Om vädret tillåter kommer man att göra en inspektion med helikopter. FOTO:LEIF OLSSON
  • Runt om i kommunen har många träd lagt sig över skogsbilvägarna.FOTO:LEIF OLSSON

Annons

Snön faller och träden med den.
Flera områden runt om på Nås finnmark och Äppelbo har drabbats av kortare strömavbrott i helgen.
Den tunga blötsnön som lagt sig på träden riskerar nu att ställa till än större problem.

- Nu är det bara att hålla tummarna för att snön hinner att rasa ned från träden innan kylan kommer, säger Kjell Englund på Fortum.
Han menar att om snön nu skulle frysa fast i träden, är risken stor att den kommer att sitta kvar länge och ställa till ännu mer problem. I går (måndag) hade regn utlovats och temperaturen pendlade runt nollstrecket.
- Vi har haft fullt upp hela helgen och störst problem har det varit i ett område runt Lindesnäs och Lövsjön, samt upp mot Närsen på Nås finnmark, säger Kjell Englund.

Strömlöst

Flera hushåll där har även varit utan ström av och till.
I dag (tisdag) planerar man för att göra en inspektion av ledningarna i hela området med helikopter. Då hoppas man även få en bättre koll på hur läget ser ut och se var det behövs röjas bort träd som lagt sig över ledningarna.
- Även om snön ställer till en hel del problem är det bara att konstatera att det blivit bättre sedan vi grävt ned många ledningar i backen, tillägger Kjell Englund.

LEIF OLSSON
0281-713 43
leif.olsson@daladem.se

Mer läsning

Annons