Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

” Det ska vara jordnära”

/
  • Hela revygänget laddar inför premiären den 6 november. Sten-Åke Holmberg, Bertil Ferneborg, Putte Ström, arin Blom, Kenneth Windahl, Anna-karin Perols-Nilsson, Gunnar Björk,  Erik Munters, Hasse Ström, Rosita Hellberg, Lisela Hellberg, Pontus Nilsson, Fol
  • Två återkommande och säkra kort i revyn är Alfred och Sigfrid (Erik Munters och Hasse Ström).FOTO:LEIF OLSSON
  • Sten-Åke Holmberg har varit med i revyn under alla år. FOTO:LEIF OLSSON
  • För sjunde året i rad sätter teateramatörerna i Järna upp en revy.FOTO:LEIF OLSSON

Annons

Mycket lokalt och en hel del världsligt.
Förberedelserna inför Järnarevyn är i full gång i JUF-lokalen i Västgård.
Den 6 november är det premiär på årets revy som fått namnet ”Får vi lov”.

- Vi kör tio föreställningar även i år, säger Hasse Ström.
När DD besöker gårdagens övning är hela revygänget på plats. I stort är hela stommen i ensemblen från förra året med. Den enda skillnaden är att Anna-Karin Perols är tillbaka på scenen.
- Det kan se lite rörigt ut till att börja med, men snart drar vi igång, säger Roger ”Putte” Ström, kapellmästare i revyorkestern.
Årets revy blir den sjunde i ordningen. Det var 2002 som revyn sattes upp första gången i samband med att Dala-Järna IK hade sitt hundraårs-jubileum.

Mer och mer publik

- Vi har haft mer och mer publik och förra året var det mer än fullsatt på alla föreställningar, utom en, säger Hasse Ström.
Totalt var det 1 200 personer som kom och såg förra årets revy. De mesta av intäkterna går direkt till driften av JUF-lokalen.
Några större problem att hitta material och uppslag till sketcherna tycker man inte det är. Det finns mycket att hämta både på hemmaplan och ute i stora världen.
- Vi har ju också de återkommande figurerna som en bas, säger Hasse Ström.

Mycket ändras

Han berättar att det är mycket som ändras i texterna under resans gång när man övar. En ledstjärna i Järnarevyn är ändå att man ska bjuda på jordnära revy.
Förklaringen till att man döpt årets revy till ”Får vi lov” är att avslutningsnumret handlar om dansbandsveckan i Malung.
En nyhet rent praktiskt i år är att man lagt ut biljettförsäljningen på samtliga turistbyråer i Dalarna. Tidigare har man skött det själva. Biljetterna släpptes i fredags och vad DD erfar gick telefonerna varma på Turistbyrån i Vansbro.
- Det är klart att man kan köpa biljett även på plats, om det finns några lediga stolar, tillägger det glada revygänget.

LEIF OLSSON
0281-713 43
leif.olsson@daladem.se

Mer läsning

Annons