Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

"En löpartalang med siktet högt ställt"

Annons

Vid förra helgens friidrotts-SM i Västerås tog sig 18-årige Gustaf Altin från Järna till finalen på 1500 meter. Bara det en fin prestation av förstaårsjunioren som tävlar för Kvarnsveden. Med en åttondeplats i bagaget från stora SM är nu siktet inställt på helgens junior-SM i Norrtälje.

- Mitt mål är att ta medalj både på 1500 och 5000 meter, säger Gustaf Altin.
Det han även siktar på är att bli uttagen till juniorlandslaget och få tävla i nordiska mästerskapen i Norge i höst. Som förstaårsjunior tog han hem en silvermedalj vid juniorterräng-SM i våras, så chansen att få sätta på sig landslagsdressen lär inte vara någon omöjlig uppgift.
- Jag siktar på medalj i mina båda lopp i helgen, även om jag är yngst i P 19-klassen, tillägger Gustaf Altin. För att ta en landslagsplats krävs i första hand att han placerar sig etta eller tvåa i Norrtälje.


Hans satsning på en löparkarriär startade på allvar för fyra år sedan. Tidigare hade han spelat fotboll hemma i Järna. Sedan två år tävlar han för Kvarnsveden.
- Jag har ett år kvar på gymnasiet i Vansbro och efter det planerar jag att satsa på löpningen på heltid under ett år.
Vad det kommer att ge vet han förstås inte. Men en framtidsdröm och mål har han ändå klart för sig.
- Jag har ju Johnny Danielsson som tränare och att knipa och slå något av hans rekord är väl ett mål jag har, säger Gustaf Altin med glimten i ögat.


LEIF OLSSON
0281-713 43
leif.olsson@daladem.se

Mer läsning

Annons