Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Förhandlingar pågår med en intresserad köpare

Annons

En gammal dröm om en stugby vid Snöån i Järna kan bli verklighet.
För drygt tio år sedan sprack de drömmarna av olika anledningar.
Enligt flera säkra källor pågår nu förhandlingar med en person som är intresserad av att bygga upp en stugby med i första hand 14 fritidshus.

På den tiden det begav sig var planerna storslagna. En lokal byggmästare var engagerad och höll i förhandlingarna med ett tyskt företag som visade intresse av att uppföra 35 till 45 fritidshus i området. Man byggde även upp ett hus och kommunen byggde väg och drog fram kommunalt vatten och el till tomterna.
Men sedan svalnade det tyska intresset och hela området har sedan stått öde och tomt. Även den halvfärdiga stugan.

14 tomter

Men nu har enligt flera källor plötsligt en person från Holland visat intresse av att bygga hus på området. Kommunen har även haft upp ärendet och vad DD erfar pågår förhandlingar om att i ett första skede avstycka 14 tomter.
All mark är kommunägd och det attraktiva markområdet ligger inom gångavstånd från bland annat herrgården, golfbanan, skogsarbetarbyn och skidstadion.
Vad DD erfar pågår även förhandlingar om att lösa in det halvfärdiga huset som ägs av den lokala byggmästaren.
Om de nya planerna går i lås menar många att det skulle innebära ytterligare ett lyft för den lokala turismen. I Snöån finns sedan tidigare ett brett utbud av vinter-och sommaraktiviteter.
LEIF OLSSON

Mer läsning

Annons