Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

"Helt obegripligt att bryta en förhandling på detta sätt"

Annons

Nu är det dags att det händer något.
Socialdemokraterna i Vansbro menar att frågan om vad som skall hända med försäljningen av anrika Folkets hus i Vansbro har dragits i långbänk tillräckligt länge.
I s-leden mullrar det nu ordentligt och man menar att hanteringen av ärendet är ett skräckexempel på hur illa ett ärende kan hanteras.

- När frågan om Folkets hus senast diskuterades på kommunstyrelsen (KS) var jag för egen del beredd att sälja det för en symbolisk summa till seriösa intressenter, säger socialdemokraternas ordförande Nall Lasse Andersson.
Vid det senaste tillfället frågan diskuterades i kommunstyrelsen menar man att det inte fanns något som helst underlag att ta beslut utifrån.
– Det enda besked som gavs till kommunstyrelsen var att det fanns intressenter som skulle bedriva någon form av kulturverksamhet. När vi socialdemokrater senare träffar dessa intressenter visar det sig att kommunen satt sig att förhandla övertagningsvillkor med dem, samt att de ställt inte mindre än tre skrivelser till kommunen, varav två direkt ställda till kommunstyrelsen, säger Nall Lasse Andersson.
Man menar också att ingen av de skrivelserna har ledamöterna i kommunstyrelsen fått tagit del av.
- Det känns som om kommunledningen försöker mörka och undanhålla information från kommunstyrelsens ledamöter. Det känns uselt och olustigt att kommunledningen behandlar kommunstyrelsen på detta sätt., säger Viktor Zackrisson, ledamot i kommunstyrelsen för socialdemokraterna.
Man framhåller även att centerns Uwe Weigel lade ett förslag om att försäljningen skulle ske via anbudsgivning. Detta trots att man satt i förhandlingar med intressenter.
- Det är obegripligt att man helt sonika kan bryta en förhandling på detta sätt. Det är ojuste och ett hån mot de som man sitter i en förhandling med säger Nall Lasse Andersson .
Nu menar s-ledningen att det är dags att sätta ned foten och låta frågan om Folkets hus avgöras en gång för alla.Frågan om de skrivelser som ställts till kommunen kräver man att ska redas ut ordentligt.
I dag är frågan om försäljningen av Folkets hus en av punkterna på listan vid kommunstyrelsens sammanträde.

LEIF OLSSON
0281-713 43
leif.olsson@daladem.se


Mer läsning

Annons