Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

i alla fall för mig

Annons


Och nu kommer sommaren! Efter veckor med ideliga väderomslag känns det nu som om jag befinner mig vid Medelhavet. Rätt trevligt men mina hundar håller inte med. De ligger och flämtar där det är som svalast, föredragsvis under sängen.

Lite hemlängtan har jag. Då och då kommer jag på mig med trycka in "hem" på min gps. Den svarar att det tar fem timmar att köra till mitt eget hem strax utanför Ulricehamn. Visst är det väl härligt med gps? Även om jag hittar så knappar jag in min destination och den talar då om när jag kommer fram. Det stämmer på minuten! Kusligt, hur kan den veta det. Den har numera blivit oumbärlig. Fast visst luras den. En gång upptäckte att jag åkte runt i en cirkel och en annan gång hamnade jag mitt emot en ladugårdsväg. "Fortsätt rakt fram, fortsätt rakt fram" tjatade den automatiska rösten.

Tiden här har gått fantastiskt fort. Jag tycker att jag har världens bästa sommarjobb. Jag får frisk luft, det är lugnt omkring mig med undantag för Vansbrosimningen då det faktiskt var trafikstockning i Vansbro. Och så är det fantastiskt vackert, vilka utsikter det finns! Och vänliga läsare hör av sig med tips och bidrag till tidningen, ingen risk att sidan blir tom. Bäst av allt, jag kan ha mina två hundar, Max och Fanny med mig till jobbet. Fanny har jakt i sig vilket matte inte uppskattar. När hon får upp spår på älg blir hon som tokig. Och vi har mött älg flera gånger i skogarna. Otroligt vackra djur tycker jag, Max bryr sig inte särskilt och Fanny begriper inte varför hon inte får springa kapp. Nu ska vi njuta av den sista veckan för den här säsongen i Dalarna.

Klaga inte, njut av värmen!
Trevlig helg!

BOEL FERM
070-315 84 76
boel.ferm@daladem.se

Mer läsning

Annons