Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

”Inspirationskurs i skolskogen vid Bergheden”

Annons

Kunskapens träd omnämns redan i bibelns skapelseberättelse. Det växte mitt i Edens trädgård. I skolskogen vid Berg-heden höll Skogsstyrelsen i går en inspirationsdag för 21 lärare från hela kommunen.

Skogen i Skolan är ett samverkansprogram mellan skolan och Sveriges skogliga intressenter.
- I stort handlar det om att vi vill visa på att det finns stora fördelar med att vistas ute i naturen och att det även går att bedriva undervisning där, säger Roger Eriksson och Kristine Alexandre som är från Skogsstyrelsen.

Olika aktiviteter

De två kursledarna hade noggrannt planerat går-dagens inspirationsdag. Runt om i skogen hade man olika stationer där lärarna bland annat lagade mat, tillverkade tjära, gjorde upp eld och mycket annat.
- Alla övningar går att använda i undervisning i alla ämnen från naturkunskap till matte, säger Roger Eriksson.
En viktig tanke med inspirationsdagarna är för- stås att visa på alla för-delar med att bedriva undervisning ute i naturen. Att man på köpet får en massa frisk luft är väl heller ingen nackdel.
- Vi har ju själva varit ute i skolorna runt om här i kommunen och nu lär vi även ut små knep till lärarna hur man kan bedriva undervisning i skogen, säger Roger Eriksson.

Många lärare deltog

När DD kommer på besök i skolskogen vid Berg-heden lyser både flitens lampa och solen i tallskogen. Mycket blåbär växer det också.
- Det är ju väldigt roligt att så många lärare valt att vara med på den här dagen, säger Roger Eriksson och Kristine Alexandre.

LEIF OLSSON

Mer läsning

Annons