Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

" Jag har tvingats att säga nej till många lag i år"

Annons

Nästa helg fördubblas invånarantalet i Vansbro.
Fredagen den 27 juni rivstartar den 22:a upplagan av Pepes Cup - som vanligt i regi av fotbollsspanjoren Pepe Hernandez.
Runt 72 ungdomslag från hela Sverige och 8 lag från Norge kommer då att invadera hela kommunen.

– Med spelare, ledare och föräldrar rör det nog sig om runt 5 000 personer som är här under de tre dagarna, säger Pepe Hernandez.
Det både märks och syns på cupgeneralen att det bara är en dryg vecka fram till att cupen drar igång. Telefonen går varm och trots att han nyligen klivit upp är sängen efter ett nattligt arbetspass på Procordia, är det fullt ös.
– Mycket går på rutin, men sista månaden är det alltid mycket som ska fixas, tillägger Pepe Hernandez.
Största problemet är att hitta boende för alla lag. I dagsläget är den i princip knökfullt på alla tänkbara övernattningsställen i kommunen under nästa helg.
– Men det löser sig alltid och jag är inte orolig, menar Pepe.
Att det är svårt att hitta boende till alla lag som vill komma till Vansbro och spela ,är även anledningen till att han i år fått tacka nej till mellan 25-30 lag. Matcherna kommer att spelas i Äppelbo och Vansbro. En stor skara frivilliga från VAIK-fotboll och Äppelbo AIK ställer upp och hjälper till runt matcharenorna.
I ishallen vid Vanåvallen kommer all mat att utspisas i samband med de tre cupdagarna. På fredagen drar matcherna i gång och senare på kvällen är det stor invigning med musikfestival vid Lokparken.
– Jag hoppas att alla kommunbor kommer ut på gatorna och hälsar våra gäster välkomna när vi går i paraden från ishallen till Lokparken, säger Pepe.
Det enda som oroar den garvade cupgeneralen är vädret.
– Nu är det bara att hålla tummarna att det inte blir regn, det är det värsta som kan hända, säger Pepe Hernandez.

LEIF OLSSON
0281-713 43
leif.olsson@daladem.se


Mer läsning

Annons