Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

”Järnakåren blir intakt”

Annons

Den besparingen var en för het potatis.
Förslaget om att minska jourstyrkan vid räddningstjänsten i Järna från fem till tre brandmän är inte ens värd att utreda vidare.
När kommunstyrelsen klubbade igenom handlingsplanen för skydd och säkerhet beslutade man att räddningsstyrkan i Järna på fem man ska behållas intakt.

- Varför ska man utreda något som man ändå kommer att säga nej till, säger kommunalrådet Torsten Larsson (kd).

Resursslöseri

Han menar att det är slöseri med resurser, då det finns starka skäl att tro att en majoritet både inom alliansen och vänterblocket kommer att rösta emot förslaget.
- Jag har ju följt debatten inom alliansen på nära håll och där finns inget gehör, säger Torsten Larsson.

Budgetförslag

Räddningstjänsten måste ändå göra en besparing på en halv miljon kronor nästa år. Därför har politikerna gett räddningschefen och brandmännen vid kårerna i uppdrag att ta fram ett besparingsförslag till den 9 maj.

Överskred budgeten

Förra året överskred räddningstjänsten budgeteten med en miljon kronor, trots att det fanns en prognos som talade för att den skulle hålla sig inom ramarna. En förklaring till det var bland annat att man under året skiftade räddningschefer. Men det motsvarar ändå inte allt.
- Nu får vi se vad man kommer fram till och vad än det blir måste man klara av att hålla sig inom budgetramarna, tillägger Torsten Larsson.

Mer läsning

Annons