Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

" Kristdemokraterna är ekonomiskt oansvariga.

/

Annons

Socialdemokraterna säger blankt nej till att införa ett vårdnadsbidrag i Vansbro kommun.
De frågar sig också om den styrande alliansen med kristdemokraterna i spetsen insett det allvarliga ekonomiska läge som kommunen befinner sig i.
Hade man gjort det menar socialdemokraterna att man skulle bromsat förslaget om att införa vårdnadsbidrag, något som man menar kommer att kosta mellan två till tre miljoner kronor.

- Detta är ett förslag som bara gynnar de som redan har det gott ställt. Vår grundsyn är att en reform av den här typen ska gynna alla och inte ett fåtal, säger Viktor Zackrisson, socialdemokratisk kommunstyrelseledamot.
Den politiska majoriteten har tidigare fattat ett inriktningsbeslut och utreda förutsättningarna för att införa ett vårdnadsbidrag. På kommunstyrelsens sammanträde i kväll ( tisdag) ska utredningen presenteras och ett beslut fattas om hur man ska gå vidare.
Socialdemokraterna är ändå rörande överens om att man kommer att rösta emot ett införande av vårdnadsbidraget i kommunen.
- Jag har svårt att se hur en ensamstående förälder ska kunna klara sig på detta bidrag. Jag trodde att borgarna var emot bidragssverige, men tydligen så säljer man sig även här, säger socialdemokraternas ordförande Nall Lasse Andersson.
Socialdemokraterna ser fram emot kommunstyrelsens sammanträde och hoppas på att den styrande alliansen är beredda att föra en dialog om detta och hur detta kommer att påverka kommunens ekonomi.

LEIF OLSSON
0281-713 43
leif.olsson@daladem.se

Mer läsning

Annons