Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

”Magne Myrmo bromsade in vid Gundes lokstall”

/

Annons

Visst kan man stöta på många kända ansikten.
I går eftermiddag dök plötsligt den norske skidkungen, Magne Myrmo, upp vid en av vansbros bensin-och snabbmatsstationer.
Längdskidåkaren från vårt västra grannland har hunnit att bli 65 år och är inte bara historisk för sin långa karriär som sträckte sig från slutet av 1960-talet och ett årtionde framåt.
Vad han gjorde i Vansbro fick också sin förklaring.

- Jag är på väg med den norska televisionen för att filma vid Lugnets skidstadion i Falun, förklarar Magne Myrmo.
Där blev han smått historisk för 34 år sedan när han tog hem segern på distansen 15 kilometer under skid-VM 1974.
Vid Lugnet ska han ställa sig på sina träskidor igen och minnas den stora dagen då han segrade sekunden före östtyske Gerhard Grimmer. Efter den segern har Magne Myrmo kallats den siste världsmästaren på träskidor.
Bland alla meriterande segrar under sin karriär bör nämnas att han blev olympisk silvermedaljör under vinter-OS 1972 i Sapporo.
- Efter min aktiva karriär har det blivit en hel del uppdrag inom bland annat det norska skidförbundet, men nu är jag pensionär, tillägger han med glimten i ögat.
Naturligtvis känner han till att både Gunde Svan och Gunnar ”Hulån” Larsson kommer från trakterna där han i går stannade för att äta hamburgare och tanka bilen. Men han visste inte att Gunde hade sitt lokstall bara ett stenkast från bensinstationen.
- Det var ju kul och jag tror nog att Gunde är rätt man på plats nu i det svenska landslaget, säger Magne Myrmo.
Programmet som ska spelas in i falun kommer att sändas i den norska televisionen i samband med skid-VM i tjckiska Liberec.

Mer läsning

Annons