Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Motorer och snabba bilar lockade stor publik till Marie Memorial Race

/
  • Janne Gunnarsson, Malung, uppvisningskörde med den här bilen.FOTO: ERIC SALOMONSSON
  • Efter kraschen tiggde Team Brag pengar till återuppbyggnaden av racingbilen.FOTO: ERIC SALOMONSSON

Annons

Öronbedövande motormuller och snabba bilar drar folk. Mycket folk.
Det visade den femte upplagan av Marie Memorial Race, som den gångna helgen kördes på flygfältet i Dala-Järna.
- Varför vi är här? Jo, för att vi gillar bilar, sa Mikael Andersson, Nusnäs, Mora.
Förutom spännande race kunde han och övriga besökare även bevittna en vådlig vurpa.

Tillsammans med övriga familjen, inklusive tre-årige sonen Elias, styrde de kosan till flygfältet i Dala-Järna den gångna helgen.
Där var det lilla julafton för de tusentals besökare, som hade löst entré till det arrangemang som SHRA Vansbro-Äppelbo drog igång till minne av den mördade medlemmen tillika sekreteraren Marie Samuelsson.

Vådlig vurpa

Många var de besökare, som tog tillfället i akt att ta med sig en pick-nick-korg till besöket vid flygfältet. De fick se massor av snabba bilar och spännande race, men också en vådlig vurpa som dessbättre slutade lyckligt.
Det var vid ett av de sista racen under lördagens eliminering, som Mats Brag tappade herraväldet över sin bil och voltade flera varv innan det tog stopp på en gräsyta. Han kunde själv ta sig ur bilen, som turligt nog inte rände mot publikplats.

Älskar sporten

Bland de som fanns intill den stora läktaren fanns alltså Mikael Andersson och hans sambo Maria Larsson, båda Nusnäs. Helgens arrangemang var inte det enda med bilinslag, som de har besökt i sommar. För omkring en månad sedan besökte de även Classic Car Week i Rättvik.
- Att vi är här i dag beror på att vi älskar den här sporten. Det gör Elias också, det ska börjas i tid, framhåller Mikael Andersson.

Besök i depån

I likhet med övriga besökare hade han möjlighet att vandra runt i depån och kolla fartvidundren, varav de snabbaste noterades för hastigheter en bra bit över 200 kilometer i timmen.
- Möjligheten att gå runt i depån, tycker jag är en av de bästa grejerna med den här tävlingen, hördes en röst depån.

Gick miste om go´bit

Där var det även tänkt att Pata Per skulle finnas med sin Nitro Funny Car och uppvisningsköra den kärra som har 7 000 hästkrafter och gör 0-500 på sisådär fem sekunder. Den go´biten gick publiken miste om.
- Vi har försökt få tag i honom på olika telefonnummer, men vi vet helt enkelt inte var karl´n är, meddelades till publiken.
Den snabbinkallade ersättaren Janne Gunnarsson, Malung, gjorde knappast någon besviken.

ERIC SALOMONSSON
023-476 48 / 070-851 19 00
eric.salomonsson@daladem.se

Mer läsning

Annons