Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

"Så fort vi får beslutet i vår hand kommer vi att överklaga"

Annons

Striden kring Vansbrosimningens åtta meter höga reklampelare intill hembygdsföreningens loftbod går vidare.
Miljö-och byggnadsnämnden har nu beviljat Vansbrosimningen ett nytt byggnadslov för reklampelaren som tidigare var att betrakta som ett svartbygge.
Hembygdsföreningen tänker ändå inte acceptera beslutet den här gången heller.

– Vi är helt eniga i styrelsen om att inte godkänna skyltens nuvarande placering, säger Olle Hallqvist, ordförande i Vansbro Hembygdsförening.
Han menar att det inte råder någon som helst tvekan om att man ska överklaga kommunens beslut.
Det har varit många turer sedan kommunen beviljade ett byggnadslov för snart fyra år sedan. Hembygdsföreningen överklagade då kommunens beslut till länsrätten som gav dem rätt. Men då stod redan skylten på plats. Sedan dess har turerna varit många och en hel del hårda ord har sagts. Från hembygdsföreningens sida har man tagit för givet att länsrättens beslut innebar att skylten skulle flyttas.
- Då trodde vi att allt var frid och fröjd så att vi skulle kunna flytta Jofsstugan till området som vi planerat ska bli ett kulturcentrum för medborgarna i Vansbro, säger Olle Hallqvist.
Men miljö-och byggnadsnämnden har nu efter konstens alla regler beslutat att skylten ska stå kvar. Men man räknar ändå kallt med att beslutet kommer att överklagas.
– Det är ju en rättighet man har, säger Tommy Celind som nyligen tillträdde tjänsten som byggnadsinspektör i Vansbro kommun.
Striden kring reklampelaren lär nog få en fortsättning.
– Vi vill påpeka att det skulle vara lätt för representanter för Vansbro kommun, att om viljan fanns, tillsammans med hembygdsföreningen vid ett protokollfört möte prata igenom saken för det kanske finns andra och bättre alternativ, menar styrelsen för hembygdsföreningen.

LEIF OLSSON
0281-713 43
leif.olsson@daladem.se
Mer läsning

Annons