Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

”Situationen har ljusnat på kommunkontoret”

Annons

Nu har några tunga pusselbitar fallit på plats.
Sedan i höstas har tjänsten som plan-och byggnadsingenjör varit vakant i Vansbro kommun.
Den tjänsten har nu Tommy Celind från Tran-strand tillträtt.

- Även om jag inte varit här så länge känns det riktigt bra och det är ett bra arbetsklimat här, tillägger Tommy Celind.
Han är född och uppvuxen i Skåne och har jobbat i 30 år inom entreprenadbranchen som produktionschef och byggledare i bland annat Skåne, Mora och i Sälen. Nyligen flyttade familjen till Tran-strand där de haft en stuga sedan 1986.
- Jag har ju jobbat inom byggbranschen i alla år, så arbetspendling är jag van med, säger han med ett leende på läpparna.

Ett klipp

Att det finns en del att bita i efter att tjänsten varit vakant en tid, har han redan förstått.
För Vansbro kommun som sökt med ljus och lykta efter en ny byggnadsingenjör var det förstås ett klipp när man kunde anställa Tommy Celind.
- Det är brist på byggnadsingenjörer i hela landet, så det här känns riktigt bra, säger miljö-och byggnadschefen Tomas Isaksson.

Dyra konsulter

Det är inte bara en plan-och byggnadsingenjör som saknats i kommunen. Sedan slutet av 2006 då stadsarkitekten Göran Borgstrand pensionerades har man tvingats att anlita dyrbara konsulter och hjälp från andra kommuner. Kommunen har annonserat ut vid flera tillfällen utan att någon behörigt sökt. Men nu har även det problemet löst sig.
- Vi har anställt en ny stadsarkitekt från och med nästa vecka, säger Tomas Isaksson.


LEIF OLSSON
0281-713 43
leif.olsson@daladem.se

Mer läsning

Annons