Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

”Ställer ingen upp i styrelsen läggs all verksamhet ned”

Annons

Krisen är ett faktum för ishockeyn inom Vansbro AIK.
Lyckas man inte hitta folk som ställer upp i styrelsen är det bara en nedläggning av all verksamhet som gäller.
Det avgörs med största säkerhet den 12 mars då den nuvarande styrelsen för VAIK hockey kallat till ett krismöte med samtliga föräldrar, spelare och tilltänkta styrelsemedlemmar.

- Både jag och Lillemor Tännström har flaggat för att vi inte längre vill vara kvar i styrelsen och att hitta några ersättare och fler styrelsemedlemmar har varit omöjligt hittills, säger Bengt Hellberg ordförande i VAIK-hockey.

Nödlösning

Han fick förra året kliva in lite som en nödlösning som ordförande efter att Ingemar Karlsson flyttade från Vansbro. Ordförandeuppdraget har inte varit det lättaste att sköta då det hela tiden fattas folk i styrelsen.
- Nu finns det ingen återvändo och får vi inte folk som ställer upp lägger vi ned hela verksamheten, säger Bengt Hellberg.

Inget alternativ

Han menar ändå att det känns tungt att tvingas avveckla ungdomsverksamheten med över 100 aktiva. Men något annat alternativ kan han inte se i dag.
- Kommer vi inte till någon lösning den 12 mars återstår det bara för mig att meddela att verksamheten läggs ned när huvudstyrelsen inom Vansbro AIK har sitt extra årsmöte den 31 mars.
Ishallen i Vansbro ägs i dag av kommunen. För bara två år sedan investerade man i runda slängar 2,4 miljoner kronor i bland annat ett nykylanläggning. Förra året köptes även en bättre begagnad ismaskin in för 580 000 kronor.

LEIF OLSSON
0281-713 43
leif.olsson@daladem.se

Mer läsning

Annons