Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Vansbro AIK får stanna kvar i division 5

/
  • En rätt stor publik hejade på Vanåvallen i lördags när hemmalaget VAIK förlorade mot Dalkurd. Förlusten innebär att VAIK får stanna kvar i division 5.FOTO: CHARLOTTA RÅDMAN FRANS
  • Titta på Linus Starks byxor och tröja. Planen på Vanåvallen var dyblöt, vilket påverkade spelet negativt. Linus var besviken efter förlusten - och aningen kritisk.
  • Filip Elofsson, Benjamin Röyttä och Cameron Morris spelar pojkfotboll i Vansbro.
  • Josefin Danielsson Lundin, Anna Berglund, Emelie Jonsson och Malin Sörlisten gillar fotboll och tog sig till Vanåvallen för att heja fram hemmalaget.

Annons

- I kväll blir det fest grabbar!
En spelare i Dalkurd jublade ut sin glädje. Borlängelaget tog sig till division 4 i lördags, efter att ha besegrat Vansbro AIK med 1-2. Laget förenades i en segerdans, medan blöta och trötta hemma-spelare lämnade planen.
- Det känns tungt. Väldigt tråkigt, sa Linus Stark i VAIK efter matchen.

Förutsättningarna när de två division 5-lagen drabbade samman i lördags var inte de bästa. Vädret var grått och kallt, och planen var dyblöt. Spelarna klafsade omkring, halkade och kanade.
En riklig och taggad publik fanns på plats, och stundtals hettade det till mellan de två lägren på läktarna. Det är kul, så länge det inte blir elakt och dumt. I slutet av första halvlek, när hemmalaget nyss reducerat till 1-1 uppstod till och med ett bråk mellan några i publiken. En hätsk ordväxling som tack och lov avbröts av att en ung tjej röt i ordentligt och bad dem sluta.
Synd att vissa inte kan låta bli alkoholen och de grövsta svordomarna vid en match där publiken till stor del består av små barn och unga.

Två utvisningar

Det såg länge ganska bra ut för VAIK. Men när en kvart återstod av matchen, gjorde Dalkurd mål och tempot skruvades upp. Därmed också en del rätt ojusta grepp, vilket ledde till två utvisningar av Dalkurd-spelare.
Men att hemmalaget var två man fler på plan, hjälpte inte. Och trots högljudd coachning från ett antal herrar på läktaren, lyckades man inte flytta upp spelet och gå till den offensiv som krävdes för att skapa fler målchanser.

Kritisk spelare

Efter fem minuters förlängning blåstes slutsignalen. Dalkurd dansade sin segerdans och hemmaspelarna började lufsa ut mot omklädningsrummet. VAIK:s Linus Stark tog emot uppmuntrande ord och gratulationer för en, trots förlusten, väl genomförd match.
- Det känns tungt. Nu måste vi rannsaka oss själva och fundera över hur vi ska gå vidare, sa han till DD.
Lite kritik framförde han också.
- Hade Dalkurd varit ett normalt division fem-lag hade vi vunnit. Men de har division två-spelare med i laget, och dom rår vi inte på. Det svider.
Fotbollförbundet fick också en känga.
- Vi har haft förbundet mot oss i ett par år. De vill hellre se lag från Borlänge och Falun i serien, än ett lag från landsorten. Det är synd, för vi har publiken och en otrolig stämning.
CHARLOTTA RÅDMAN FRANS

Mer läsning

Annons