Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Vansbro ger pengar till väg i Amsberg - Alliansen splittrad

Annons

Ett nej blev ett ja.
Efter en lång och hård diskussion beslutade kommunfullmäktige att Vansbro kommun ska vara med och förskottera pengar till vägbygget mellan Amsberg och Falun.
Det som till slut fällde ett avgörande i frågan var en tydlig spricka inom den borgerliga alliansen.

– Ett helt vansinnigt beslut och det är bedrövligt att vi ska vara med och finansiera ett vägbygge i Borlänge, dundrade centerpartisten Henrik Säljgård på måndagskvällens fullmäktigemöte.
Han fick medhåll av flera partikamrater och även alliansbröder.
Kommunalrådet Torsten Larsson(kd) påtalade redan när alliansen klubbade igenom ett nej till medfinansiering till vägbygget i kommunstyrelsen, att han var kluven i frågan som han anser är mycket komplicerad.
– Det finns tveksamheter rent juridiskt och jag har förståelse för de som säger nej med tanke på kommunens ekonomi, samtidigt finns det stora risker om vi säger nej med tanke på framtida satsningar längs riksväg 71 och E16-projektet, konstaterade Torsten Larsson.

Delade åsikter

Efter att ha tänkt över frågan och att han talat med flera företagare beslutade han sig för att gå på ja-linjen, även om han visste att det var delade åsikter inom alliansen och även inom kristdemokraterna. Det visade sig också i voteringen som följde där det var rejält spridda skurar med ja-och nejröster inom flera av de borgerliga partierna.
Både socialdemokraterna och vänsterpartiet var helt eniga om att kommunen ska vara med och finansiera vägbygget med 22 000 kronor om året.
– Det är åt skogen att ta ett beslut som inte ens håller rent juridiskt och tro att vi ska få fördelar i framtida vägsatsningar här i kommunen, säger Henrik Säljgård.

LEIF OLSSON
0281-713 43
leif.olsson@daladem.se

Mer läsning

Annons