Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Vansbrosimningen delar ut nästan en miljon kronor

Annons

Vilket flyt.
Årets fördelning av medel från Vansbrosimningen ger 990 000 kronor till föreningslivet.
Pengarna fördelas över 30 föreningar och ger förstås ett ordentligt tillskott i kassan för till exempel VAIK Skidor och Hulåns IF.

Vansbrosimningens ledning kan notera att årets tävlingar lockade rekordmånga deltagare. Totalt var det 8 500 deltagare i Vansbrosimningens olika lopp. Det är även anledningen till att man i år kan dela ut mer pengar än man någonsin gjort tidigare.
- Dessutom har en del föreningar försäljning och andra kringverksamheter som de kan tjäna pengar på under simmarhelgen, tillägger Marie Svan, Vansbrosimningens ordförande.

Vinna-vinna-koncept

Hon menar att Vansbrosimningen verkligen har ett vinna-vinna-koncept. Under sommaren anlitades för första gången funktionärer från en förening utanför kommunen, Björbo IF.
>- I takt med att arrangemanget växer ökar ju också behovet av funktionärer och året har varit ett rekordår när det gäller deltagarantal, vilket gett både ökad omsättning och ökade möjligheter för funktionärsföreningarna att tjäna pengar.

1000 funktionärer

Totalt arbetar cirka 1 000 funktionärer under simarrangemanget, varav cirka 500 i säkerhetsorganisationen. De verksamheter som kräver många funktionärer utöver säkerhetsorganisationen är service, byggnationer och mat. 2009 arrangeras Vansbrosimningen 10-12 juli. Då blir det bland annat premiär för det nya loppet Vansbro Ungdomssim.

Mer läsning

Annons