Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

”Zhou Tao lär sig svenska och lär ut kinesiska på kvällstid”

/
  • Zhou Tao är utbildare på kvällstid och studerande på dagtid vid Lärcentrum.FOTO:LEIF OLSSON

Annons

Vid Lärcentrum i Vansbro har man startat en företagsutbildning i Basic kinesiska.
På skolbänken har både verkställande direktören och de anställda vid företaget Profcon Electronics AB i Nås satt sig för att lära sig vardagskinesiska.
Utbildare är Zhou Tao som själv är SFI-studerande (svenska för invandrare) på Lärcentrum.

- Jag flyttade till Äppelbo för fyra månader sedan och det är nog inte så vanligt med det här konceptet, säger Zhou Tao.
Lars Lidmarck är vd på företaget i Nås och berättar att man känt ett allt större behov av att lära sig kinesiska då man jobbar med många företag i Kina och Taiwan. När kommunens integrationssamordnare, Maud Granberg, var på besök på företaget föll sedan allt snabbt på plats.
- Hon berättade att Zhou Tao flyttat till Äppelbo och studerade på Lärcentrum och på den vägen är det, säger Lars Lidmarck.

”Fantastiskt roligt”

I första hand är snabbutbildningen i kinesiska tänkt att pågå under sex kvällar fram till jul. När DD kommer på besök är det bara att konstatera att det faktiskt känns inspirerande att sitta bredvid och lyssna när andra lär sig ett språk, som säkert inte är alldeles lätt. Kul och lärorikt verkar det ändå vara.
- Det är fantastiskt roligt och även om vi kört på hårt i kväll har vi skrattat så att tårarna runnit, säger Mia Lidmarck.


LEIF OLSSON
0281-713 43
leif.olsson@daladem.se

Mer läsning

Annons