Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

16 elever polisanmälde internetsida

Annons

En internetsida spred osanna och kränkande uppgifter om gymnasieelever i Mora. Rektor och elever är nu kritiska till hur polisen hanterat anmälan.
- Vi vill veta varför polisen lagt ner förundersökningen, säger Margareta Ydringer, rektor på S:t Mikael-skolan.

För några veckor sedan startade en blogg på internet som spred elakartat skvaller om elever på S:t Mikael-skolan. Osanna och kränkande uppgifter om elevers privatliv gick att läsa och fullständiga namn fanns utskrivna. Bloggens innehåll spreds fort mellan eleverna på skolan.
- Bloggen tog upp otrevliga saker om eleverna på skolan. Det här är en grov kränkning för eleverna som har blivit drabbade, säger Margareta Ydringer.

Kort tid

Bloggen fanns endast några timmar på internet den aktuella dagen. Det första inlägget, och det enda, riktade sig till en begränsad del av eleverna på skolan. De eleverna som drabbades valde att polisanmäla händelsen.
- Vi ser väldigt allvarligt på det här. Det är kränkande för eleverna som blivit utsatta, säger Margareta Ydringer.

Lägger ner

Det är inte känt vem som ligger bakom bloggen. Margareta Ydringer har fått veta att förundersökningen har lagts ned och undrar nu varför.
- Vi motarbetar ständigt den här typen av brott och kränkningar på skolan. Om polisen inte tar det här på allvar är det kränkande. Vi vill veta varför polisen har lagt ned förundersökningen, säger Margareta Ydringer.
DD har utan resultat försökt nå den aktuella förundersökningsledaren för en kommentar.

LISA LINDER LINDBERG

Mer läsning

Annons