Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Andra omgången • 120 utställare på plats i Grönklitt

Annons

- Det är som att leva i ett kringresande cirkussällskap. Man bor i hallar och omklädningsrum, säger Maria Spring om tillvaron som mässarrangör.
I helgen är det dags för andra upplagan av jakt- och fiskemässan i Grönklitt. Tältet, som ska hysa en del av de 120 utställarna, är på plats och enligt Maria Spring är läget ”förvånansvärt under kontroll”.

Maria Spring, från Sörmland, och hennes sambo håller även i den stora trämässan, Woodfair, som i år infaller i månadsskiftet augusti-september.
- Vi har mött bra människor här. Orsa kommun har varit jättebra med både kontakter och idéer, säger Maria. Hon har 15 års erfarenhet av arbete med mässor, men det var först för ett par år sedan hon började satsa i Orsa Grönklitt.
- I vissa kommuner blir man betraktad som ett hot, men här har alla varit samarbetsvilliga, säger hon.

Radiostyrd björn

Förutom själva mässan så kommer helgen att bjuda på en mängd kringaktiviteter. Förutom kanot, kajak, fyrhjuling, pilbåge och skytte kan man bland annat skjuta ”big five”.
- Man skjuter med elefantbössa. På grund av smällen så får man gå in i en container som fyllts med sand och halm, berättar Maria.
Är man nyfiken på hur ens hund reagerar i mötet med en björn så kan man undersöka saken.
- Calle Ekström är här med sin radiostyrda uppstoppade björn. Förra året sa han att det bara var ett par hundar som skulle lämpa sig för björnjakt, säger Maria, och berättar att hennes egen hund Lunsen bara pep när han testade.

Flyttar till Grönklitt

Om några år planerar Maria Spring att bo permanent i Grönklitt. Och mässan hoppas hon ska växa ännu mer.
- Men för att bevara den höga kvalitet vi har bland utställarna kan vi inte växa hur mycket som helst. 150 utställare är nog max, säger hon.


ELIN JÖNSSON
elin.jonsson@daladem.se

Mer läsning

Annons