Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

"Det känns väldigt kul"

Annons

Det blev en bejublad festkväll när Orsas bästa företagare prisades.
-- Det var en överraskning men det känns väldigt kul efter att ha jobbat i så många år och verkligen kämpat, säger Mikael Tillman, årets företagare i Orsa som tillsammans med Lennart Bärgegård driver företaget Bergamott i Orsa AB.

Det blev ett rejält kalas när Orsas företagare hyllades på fredagskvällen i samband med att Företagargalan 2008 gick av stapeln. Stadshotellet var fullsatt och stämningen var på topp. Under ledning av företagarnas Lars Ohlsson var det underhållning non-stop i sex timmar med mat, mingel, prisutdelningar, sketcher och dans. Heléne Lindh var konferencier och tillsammans med Britt-Liz Jönsson ledde hon galan och fick publiken att vrida sig av skratt både en och två gånger.

"Det ligger i tiden"

Kvällens höjdpunkt var utnämnandet av Årets företagare i Orsa 2007. Lennart Bärgegård och Mikael Tillman från Bergamott i Orsa AB prisades för att sedan 1997 tillsammans drivit företaget Bergamott framgångsrikt med marknadsföring och försäljning av naturproduktmärkena Dr Hauschka och Primavera.
-- Det känns väldigt kul och det ligger ju i tiden med naturkosmetik, säger Mikael.
Han tycker det känns som att de bara börjat bearbeta marknaden och tror att den kommer växa och bli ännu större.

Årets nyföretagare

Priset för årets nyföretagare gick till Marco och Corina Glijnis från Kola Productions (fotografi och filmproduktion) och Mari Tara och Jerker Eriksson från Jive (marknadsföring och försäljning) för deras sätt att utveckla sina företag tillsammans i stark samverkan och nätverk med andra. Årets handlare gick till Malin Häggström med företaget och leksaksbutiken Emil & Adam (hennes två söner).

ANGELICA LINDVALL

Mer läsning

Annons