Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

”Detta är den bästa vintern någonsin”säger vd Wallin

Annons

Vintern har varit väldigt bra för Orsa Grönklitt. Antal övernattningar och turister har ökat med uppåt en tredjedel mot förra vintern.
- Detta är det allra bästa någonsin, uppger vd Torbjörn Wallin.

Förra vintern tangerade siffrorna för säsongen före, som var den tidigare rekordsäsongen. Men nu har alltså än fler sökt sig till anläggningen med sibiriska tigrar nära skidbacken.
- Skulle vi haft en lite senare påsk skulle vi ha haft en ännu bättre vinter, säger Torbjörn Wallin.
Vad beror ökningen på, tror du?
- Det har varit en väldigt bra snövinter. Vi öppnade längdåkningen 8 november och den alpina åkningen 24 november. Vad gäller alpin premiär har det aldrig varit tidigare, säger han och fortsätter:
- Självfallet beror det på att vi har byggt ut också. Annars hade vi inte kunnat öka. För att fortsätta öka måste vi fortsätta bygga ut. Vi har slutit avtal motsvarande 700 nya bäddar.
Är du nöjd med vintern?
- Klart att jag är det. Absolut, säger Wallin.
Hur ser det ut inför sommaren?
- Sommaren bokar man med väldigt kort varsel.Just nu ligger Grönklitt ungefär i linje med förra sommaren och campingen ligger oerhört bra till, drygt 100 procent bättre. Men det är för små siffror för att tro något om det än.
Torbjörn Wallin tror dock att teveserien ”Sverige campar” ligger bakom campingökningen till viss del. Den har delvis spelats in i Orsa.
- Har det varit midsommarsändningar på kvällen så får vi midsommarbokningar dagen efter.
Orsa Grönklitt AB expanderar ständigt och har köpt anläggningar även i Rättvik. Björnparken byggs också ut och förhoppningen är att isbjörnar ska komma redan i sommar. Bolagets långsiktiga mål är att börsnoteras år 2010 och då vara ett av landets mest kända turistiska varumärken.
JENNIE-LIE KJÖRNSBERG
0250-59 43 42
jennie-lie.kjornsberg
@daladem.se

Mer läsning

Annons