Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

- Ett stort steg att flytta hit, säger Odet och Daphne från Holland

/
  • Holländarna Odet Nijmeijer till vänster och Daphne van Zonneveld. Kvinnorna bakom Kungshaga Hotell som nu drivs i ny regi.FOTO: BENGT OLDHAMMER

Annons

Två familjer från Holland har tagit över Kungshaga Hotell. Planer finns bland annat på att utöka skridsko-turismen.
- Vi har redan träffat skridskoklubbar och ska i janauri besöka en stor mässa i Holland och marknadsföra Orsa, säger Odet Nijmeijer.

Övertagandet av Kungshaga gjordes 29 augusti. Det är Odet och Henk-Jan Nijmeijer, som drivit Västanviks camping i Leksand åtta år, som tagit över tillsammans med Odets bror Pauwel och hustrun Daphne van Zonneveld. De senare har två barn tillsammans.
- Ett stort steg att flytta hit, säger Daphne som liksom övriga Holländare sätter stort värde på naturen och lugnet.
Orsa är inte lika belamrat med folk som Holland, om man säger så. Där bor 400 personer per kvadratkilometer. Ytan är ungefär som Dalarna och hyser mer än 16 miljoner människor!
Just nu gör de nya ägarna skäl för den slitna benämningen flygande holländare. När DD var på besök var Henk-Jan på vift och Pauwel är tidvis i Orsa, tidvis i Holland.
- Han avvecklar sitt jobb som personalchef på Maersk och kommer hit på heltid i februari, berättar Odet.
Tidigare har han varit kapten på containerbåtar.
Han och Odet är för övrigt födda på en liten ö i Västindien där deras mamma fortfarande bor. Hon ser fram emot att komma till kylan i Orsa, istället för 35 graders värme varje dag året runt.
Kungshaga Hotell har de senaste 19 åren drivits av Sofia och Joakim Diefke. Den nya ägarkonstellationen fortsätter i deras inarbetade spår, men kommer att försöka hitta ännu fler turister nere i Holland.
- Vi vet redan nu att det blir fler skridskoveckor än tidigare.
DD hoppas kunna återkomma med reportage om familjernas planer nästa år då de blivit lite varmare i kläderna.

BENGT OLDHAMMER
023-476 47 / 070-631 28 47
bengt.oldhammer@daladem.se

Mer läsning

Annons