Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Färnäs idrottsplats drabbad: "Vi har haft sex inbrott på ett år"

Tidningen har redan uppmärksammat problemen på Prästholmens IP och deras idrottsområde. Likaså Färnäs har haft bekymmer, berättar Gunnar Grannas, ordförande i den lokala fotbollsklubben.

Annons

Gunnar Grannas är ordförande i Färnäs fotbollsklubb. När han läste artikeln om skadegörelsen på Prästholmens IP kunde han relatera till bekymret.

– Vi har haft sex inbrott på Färnäs IP under ett år. De tar sig in i kansliet. Jag antar att de tror att de finns något av värde där. De tror fel, säger Gunnar Grannas.

För tio år sedan gav man sig också på Färnäs IP. Nu har man dock haft sex inbrott under loppet av ett år.

Läs mer (Plus): Idrottsklubben har tröttnat på skadegörelsen: "Kostar enormt mycket pengar"

Han påpekar att vid två tillfällen har man brutit sig in i kansliet och sedan försökt ta sig in ett stort kassaskåp.

– De misslyckades totalt bägge gångerna. Det ser ut som ett Franz Jäger från Jönssonligan. Du behöver dels kombinationen, dels en nyckel, för att öppna det.

– Nu senast försökte de ta sig in i kassaskåpet med en vinkelslip. De måste ha kämpat på. Säkringen hade gått till och med. Nu har de kapat bort allting på fronten av kassaskåpet så vi tar oss inte in i det heller, säger Gunnar Grannas.

Läs också: Polisen vill få in tips för att stoppa skadegörelsen: "Vi är behov av observationer från allmänheten"

Han önskar att de hade försökt baxa bort det i stället. Då hade åtminstone klubben sluppit göra det.

– Det tråkiga är att det innebär en himla massa jobb. När jag kom hem i gårkväll, strax efter tio, måste jag sitta i telefonkö hos polisen i nästan två timmar. Sedan anmäler man vilket tar två minuter. Nu måste någon dit och städa. De har röjt runt inne på kansliet och dragit ut lådor också, säger Gunnar Grannas.

Läs mer: Polisen om skadegörelse i Mora: "Man är endast ute efter att förstöra"

De har dock klarat sig från slentrianmässig förstörelse. Utöver att man brutit sig in genom fönster och dörrar har man åtminstone inte vandaliserat. Gunnar tror att det rör sig om flera olika personer som gjort dessa inbrott. Några som haft kassaskåpet i sikte, men också några som varit ute efter:

– Godis och läsk. Fast kiosken är också tom numera. Föräldrar tar dit varor varje gång det är hemmamatch. Det finns inget att hämta där.

Han hoppas de slipper mera inbrott framöver.

Rolf Melin, styrelseledamot Kais Mora, hörde också av sig till tidningen.

Ty likaså har Unihoc Arena blivit drabbat, om än inte lika ofta. Han höftar att de haft 3-4 inbrott de senaste två åren.

Men han kände igen historian om inbrott med vinkelslip.

– Det var natten till onsdagen som vi hade samma typ av inbrott på Unihoc Arena. De hade brutit sig in på vårt kansli och försökt ta sig in i bankvalvet, berättar Rolf Melin, som också undrar:

– De måste ha varit intresserade av bokföring och gamla artiklar. Det finns inget av värde där. Ändå har man försökt ta sig genom ett stort kassavalv genom att kapa gångjärnen. Vi förvarar aldrig pengar där eller något annat av värde.

Det enda rummet som inte var larmat var också det rummet som innehöll detta bankvalv. Nu har man larmat även det rummet.

Tidigare tänkte man ingen ändå skulle försöka ta sig in i valvet, då det är en stor pjäs från tiden när Pripps fortfarande hade bryggeriet intill.

– Men visst är det trist med inbrott. Det kostar ju oss en massa pengar, säger Rolf Melin, och Gunnar Grannas avslutar:

– Man tröttnar ju helt enkelt ur.

Mer läsning

Annons