Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

”Jag är leksing men unnade ändå Mora att hålla sig kvar”

/
  • Vid Mora IK:s souvernirbutik på gågatan i Mora pratades en del hockey, dagen efter MIK:s degradering, från högsta hockeyligan. Fr v Kurt Andersson samt souvernirförsäljarna Bo Karlsson och Lennart Kallin.FOTO: ERIC SALOMONSSON

Annons

Det var dagen efter i Mora i går.
För de flesta gick livet sin gilla gång, men visst var det ändå många som pratade hockey och det debacle som Mora IK råkade ut för i kvalseriens sista omgång på torsdagskvällen.
Kvällen då MIK:s status som elitserielag tog slut. I alla fall för den här gången.
- Jag är leksing, men jag unnade ändå Mora att hålla sig kvar i elitserien, sa Anders Johansson, Sälen, som träffade ett par bekanta på gågatan i Mora på fredagseftermiddagen.

Mora IK:s öde i kvalserien var ett av de vanligaste samtalsämnena i ovansiljanmetropolen i går, fredag.
På kaféer, i butiksköer, och ute på gatan var det många som pratade ishockey. Ja, naturligtvis på många arbetsplatser också.

Negativt och positivt

- Jo, det har pratats lite hockey här, både positivt och negativt, men så mycket har det inte varit. Någon gliring har vi också fått, säger Bo Karlsson, en av de som håller ruljangsen igång vid den souvenirbutik, som finns mitt på gågatan i Mora.
En av de som stannade till där, men inte bara för prata hockey, var Kurt Andersson.
Han, liksom de övriga som DD träffade i centrala Mora hade gärna sett att laget hållit sig kvar.

Halva priet

Det faktum att det var rea, halva priset, på prylar i souvenirbutiken, hade ingen som helst koppling till degraderingen.
- Nej, det har varit rea sedan vasaloppet. Det lager som finns nu måste tömmas innan nästa säsong när det kan vara delvis nytt tryck på sakerna, förklarar Lennart Kallin, även han souvenirförsäljare.
Utanför ingången till en av de större butikskedjorna i centrum stod Anders Johansson, Sälen, som besökte Mora tillsammans med sönerna Niclas och Robert. Där träffade de Inger Björk och Göran Guth, från morabyn Bonäs. Naturligtvis var Mora IK:s grymma hockeyöde ett av samtalsämnena.

Inga experter

- Jag har hållit på Leksand i alla år. Nu när Leksand inte klarade av att ta steget upp hade jag gärna unnat Mora att hålla sig kvar i elitserien, sa han.
En förhoppning som hans bekanta också hade, även om de alla tydligt klargör att de inte alls är några hockeyexperter.
Flera försökte också se något positivt i att Mora nästa säsong inte spelar i högsta hockeyserien.
- Det blir i alla fall siljansderbyn mot Leksand, fastslog Bo Karlsson.

Mer läsning

Annons