Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Kunderna köade tidigt när stormarknaden öppnade

Annons

Dubbelt så många anställda och mer än dubbelt så stor säljyta.
Det var mycket moraborna, ja, säkert även tillresta från andra orter, hade att bekanta sig med när ovansiljanmetropolens första stormarknad slog upp portarna på onsdagsmorgonen.
- Precis så här hade vi hoppats att det skulle bli den här dagen, säger Stefan Johansson, en av tre delägare i den nyöppnade stormarknaden i Noret, Mora, som lockade stora mängder kunder.

Efter omkring tio månaders byggtid var på onsdagen allting klart för premiär för en totalt 7300 kvadratmeter stor stormarknad.. Omkring två tredjedelar av ytan har även kunderna tillgång till.
- Oh, vad vi har längtat efter det här, sa en av de nyanlända kunderna spontant till Stefan Johansson, som avslöjar att första kunden började köa vid sex-tiden på morgonen.
Under dagen var det emellanåt svårt att hitta parkeringsplatser, och nästan timslånga kassaköer.

85 anställda

Tillsammans med Peter Blomqvist och Lena Hinders har han flyttat verksamheten några hundra meter längre söderut i Mora-Noret. Inte bara de, utan även de 40-talet anställda som fanns i deras tidigare stormarknad för livsmedel.
Den tidigare personalstyrkan räcker numera inte till nu när Ica Kvantum har uppgraderats till Ica Maxi.
- Nu är det någonstans mellan 85 och 90 anställda, säger Stefan Johansson.
Anledningen är enkel att förstå. Antalet kvadratmeter är avsevärt mycket större och omfattar nu inte bara livsmedel, utan även exempelvis heminredning och elektronikprylar.

Svanen-märkt

Stormarknaden uppfyller dessutom Svanen-märkets krav beträffande sortiment.
- Men även exempelvis att vi använder lågenergilampor, säger han. Visst blir det en viss kostnad varje år, men vi ser det inte så utan som ett mervärde.
Upptagningsområdet för stormarknaden, som är Dalarnas näst största i sitt slag, hade varit tillräckligt med de omkring 20000 personer som bor i Mora. Enligt undersökningar omfattar det mer än så, sisådär 80000 personer.
Kunder som han hoppas ser till att Moras som ort, och handelscentrum, blomstrar än mer.
Däribland säkert också de lokaler där den nämnda trion fram till i lördags drev Kvantum-butiken.
- Jag vet vad det blir där… men jag säger det inte. Det får fastighetsägaren berätta.

ERIC SALOMONSSON
023-476 48 / 070-851 19 00
eric.salomonsson@daladem.se

Mer läsning

Annons