Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Lena Heed-Sandlund skräder inte orden om socialnämndens ordförande

/

Annons

Fars. Cirkus. Stöddiga.
Så beskriver de vårdanställda frågestunden på kommunfullmäktige.
- Vi fick inte svar på nått, säger Lena Heed-Sandlund.

Klockan kvart över sex på måndagskvällen på Mora Parken bänkade sig ett 20-tal av Mora kommuns vårdanställda för att ställa frågor om den infekterade vårdsituationen.
Och klockan halv sju började frågestunden. Lena Heed-Sandlund var besviken att så få vårdanställda hade kommit. Hon hade väntat sig minst 150. Men besvikelsen blev desto större på kommunfullmäktigeledamöterna.
Bakgrunden är följande. Det nya jouravtalet som ska börja gälla den första december innebär sänkt lön, sänkt tjänstgöringsgrad, inget ob-tillägg och sämre pensioner.
Enligt Lena Heed-Sandlund hade socialnämnden ett smygmöte i fredags. När inte facket hade kommit efter tio minuter klubbades förslaget igenom.

Dela lika

Lena Heed-Sandlund frågade kommunfullmäktigeledamöterna om socialchefen mörkade och ljög för de församlade. På det fick hon inget svar.
- Bernt Persson slingrade sig och är stöddig, gräslig helt enkelt, säger Lena, och fick medhåll av Maria Frelin, som nu är på väg att säga upp sig, och av de andra vårdanställda. Maria är också mycket kritisk till att Bernt Persson kallade personalen "osmakliga" i konkurrenttidningen den 29 september.
Lena berättar att de 250 vårdanställda kostar 5 miljoner i månaden. De 86 som jobbar med administration kostar 2 400 000 miljoner i månaden. Därför var nästa fråga om inte denna tredjedel också skulle vara med och spara. Men detta uppfattade ledamöterna som förnedrande.
- Även vår enkät om att sänka löner och arvoden för tjänstemän och politiker skrattade dom åt, säger Lena.
Lena har jobbat i omsorgen sedan 1979, både på golvet och som chef. Men under alla dessa år har hon inte varit med om dess like.
- Bernt Persson är en skamfläck för bygden. Och det står jag för, säger hon.

MATS LINDSTRÖM
0250-59 43 42 / 070-608 18 00
mats.lindstrom@daladem.se


Mer läsning

Annons