Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Men var Solleröns nya förskola ska ligga är fortfarande inte klart

/
  • Är Soldi rätt lokal eller ska förskolan få en helt nybyggd?ARKIVFOTO: JENNIE-LIE KJÖRNSBERG

Annons

Snart avgörs om gamla vikingamuseet blir kommunal förskola eller inte.
Utredaren och rektorn har sin uppfattning klar men ska prata med politikerna först den 18 juni.
Oavsett utgång finns tankarna kvar om en ekoförskola.

Föräldrar har kontaktat DD och ifrågasatt planerna på att lägga förskola i nedlagda vikingamuseet. Frågan har också kommit upp om vad som hänt med den förstudie om ekoförskola som några föräldrar gjorde år 2003, med hjälp av EU-medel.

Miljövänligare byggmetoder

-- Den har legat med som idé om hur förskolan på Sollerön ska utvecklas men ligger inte till grund för den projektering som ska göras, säger Anders Öhnell, utredare vid barn- och utbildningsförvaltningen i Mora.
Han förtydligar att man i dag ändå bygger mer miljövänligt. Det finns inget politiskt beslut om att det ska vara en kretsloppsförskola på Sollerön men själv är han positiv och anser att underlaget är bra.

Tar inte bladet från munnen

Var förskolan ska placeras är ännu inte klart. Alternativet att renovera de nuvarande lokalerna har förkastats för länge sedan. Tanken var sedan att bygga nytt, men under våren har man börjat utreda om man kan bygga om huset som tidigare var vikingamuseum. Anders Öhnell har pratat med rektorn och säger att de är överens om vilket alternativ som är bäst. Han vill dock inte säga vad de förordar eftersom han ännu inte pratat med skolchefen och ansvariga politiker. Troligen avgörs det i barn- och utbildningsnämnden den 18 juni.

Ekoförskola förutsättning

Då har också investeringsplanen tagits i kommunfullmäktige.
-- Då har vi tillräckligt med underlag för att inleda en projektering och i så fall inleds den i år. Vi tittar på olika varianter och olika prislappar men med samma arkitekt. Tanken om en ekoförskola finns naturligtvis kvar och kommer att ingå som en grundförutsättning, säger Anders Öhnell.


JENNIE-LIE KJÖRNSBERG
0250-59 43 42
jennie-lie.kjornsberg@daladem.se

Var på Sollerön ska den nya förskolan läggas?Mer läsning

Annons