Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Nu är föräldrarna oroliga. 480 personer har skrivit på i protest

Annons

Vad ska hända med Särnas förskola Skrullebo?
Flytten till Buskoviusskolan gillas inte av föräldrarna.
- Risken finns att miljön försämras, säger Mari Rustad, en av föräldrarna.

Den 23 juni lade kommunfullmäktige i Älvdalen fram ett sparförslag som ska gälla under perioden 2009-2011.
Enligt den skulle kommunen spara en halv miljon kronor på att tömma Skrullebos lokaler och låta barnen gå i Buskoviusskolan, som ligger inte långt från Skrullebo.
Föräldrarna är nu bekymrade att miljön ska försämras, både för barnen på Skrullebo, som i nuläget har 34 elever, och Buskoviusskolan, med förskola upp till nionde klass.

Protestlistor

Mari Rustad har samlat 480 namn på protestlistor. På mötet den 28 augusti kom ett 40-tal och ett nytt möte om Skrullebos framtid blir den 23 september. Då är det tänkt att politiker och skolchef ska närvara.
- Skrullebo har byggts för barnomsorg med två avdelningar. Miljön är bra både ute och inne. Mycket måste förändras på Buskuviusskolan som golvet, fönstren och utemiljön. Och vi har inte sett någon kalkyl vad det skulle kosta att renovera. Blir det några besparingar över huvud taget och hur blir det i framtiden om barnantalet skulle öka?, säger Mari Rustad.
Ylva Wikström jobbar som förskolelärare på Skrullebo. I flera år har barnen varit många och Ylva menar att man är trångbodd.

Fem rum

- Jag har varit över till Buskoviusskolan och vi skulle få disponera fem rum. På Skrullebo har föräldrar skänkt saker, det finns kompost och en skidbacke. Den miljön vill vi inte förstöra, säger Ylva.

MATS LINDSTRÖM
0250-59 43 42 / 070-608 18 00
mats.lindstrom@daladem.se

Mer läsning

Annons