Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

- Nya företagsköp och satsningar varje år, lovar Orsa Grönklitts vd

/

Annons

Under sommaren och hösten har en publik nyemission genomförts inom Orsa Grönklitt AB. Emissionen har genomförts under den värsta finanskrisen på 70 år.
- Detta har självfallet inneburit att införsäljningsarbetet försvårats betydligt. Flertalet nyemissioner i Sverige under den aktuella perioden har antingen lagts ned eller misslyckats, uppger Torbjörn Wallin.

Målsättningen var att dra in minst 20 miljoner kronor och som mest 60 miljoner. >
- Vi kan nu konstatera att emissionen inbringat cirka 42 miljoner. Dess-utom har olika anställda inom företaget tecknat konvertibla skuldebrev till ett värde på 1 >265 >000 kronor.
- Att locka in så pass med pengar till Orsa Grönklitt AB under den pågående finanskrisen känns självfallet mycket bra, och är sannolikt ett kvitto på att vårt arbete uppfattas på ett positivt sätt. Emissionens resultat innebär att inriktningen ligger kvar. Vi har en fortsatt målsättning att växa minst 20 procent per år, med en ambition att uppnå 10 procents lönsamhet.
Wallin uppger också att Grönklitt har som målsättning att göra ett företagsvärv per år samt att starta en ny verksamhet per år.

AP-fonden störst

Sjätte AP-fonden är den som gått in med mest pengar och blivit ny stor-ägare i Orsa Grönklitt AB. Närmare bestämt köpte den 36 364 aktier till ett värde av 20 000 200 kronor.
För Sjätte AP-fonden var det samtidigt historia som skrevs. Anledningen var att det var första satsningen på ett turismföretag.

Äger mycket

Om man i dag summerar läget så äger Orsa Grön-klitt AB en hel del i norra länsdelen och runt Siljan.

Här följer en uppräkning:
3 Orsa Björnpark
3 Grönklittsanläggningen
3 Orsa Camping
3 Enåns camping Rättvik
3 Siljansbadets camping Rättvik
3 Tomteland
3 25 procent av Limbygården AB
3 Elva procent av Grön-klittsbostäder AB
3 20 procent av Restaurang Udden AB

BENGT OLDHAMMER
023-476 47 / 070-631 28 47
bengt.oldhammer@daladem.se>

Mer läsning

Annons