Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Omfattande skadegörelse dyrt för Mora kommun – här planeras kameraövervakning

Resecentrum i Mora är drabbat av skadegörelse med höga kostnader som följd.
Värst utsatt för skadegörelse var gamla busstationen i Mora centrum.

Annons

– Generellt är skadegörelsen i Mora lägre än i riket, men för resecentrum och gamla busstationen så stiger kostnaderna, berättar Mikael Jaråker, teknisk chef Mora kommun.

Totalt handlar det om kostnader från 100.000 till 200.000 kronor per år. Vad gäller resecentrum kan listan göras lång av olika skadegörelser. Strax efter sommaren inträffade en större skadegörelse, vilket kostade cirka 100.000 kronor att reparera.

Resecentrum i Mora.

– Resecentrum är en av de mest drabbade platserna med höga kostnader, som följd. Därefter kommer skolorna. Resecentrum omfattar 600 kvadratmeter. Mycket folk passerar genom där, speciellt vid större arrangemang. Nattetid är resecentrum låst, trots det är byggnaden utsatt för omfattande skadegörelse, säger Mikael Jaråker.

Den gamla busstionen är avvecklad. Med den nya busstationen på Fridhemsplan hoppas Mikael Jaråker det ska bli mindre skadegörelse. Där finns ingen väntsal, men den tekniska chefen tror inte det är någon garanti för att även busstationen vid Fridhemsplan också kan drabbas av skadegörelse.

– Vi kommer att vidta åtgärder för att minska skadegörelser i och omkring resecentrum. Dels kommer kameraövervakning att installeras och dels kommer bevakningsföretag att genomföra kontroller, säger han.

Från och med januari till och med september detta år redovisas kostnaderna för skadegörelse enligt tabellen.

Mer läsning

Annons