Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Ovansiljans nya lekland klart för fart

Annons

- Hej! Här är jag!
Det är garanterat inte lätt att hänga med alla kvicka barn, med massor av spring i benen, när de upptäcker alla möjligheter i en riktigt barnattraktion i Mora.
En av de som var på måndagen var sexårige Oliver Eklind-Guru, som besökte anläggningen tillsammans med sin mamma Maria.

Runt om i landet har lekland i olika storlekar öppnat, däribland utanför Borlänge. Det var efter att ha besökt ett lekland med sina barn, som Carina Linhein, Väsa, Älvdalen, fick idén att öppna ett sådant i Mora.
Hon förde saken på tal med sina systrar och på den vägen är det.

Tre våningar

Det har inte varit helt enkelt att hitta en lokal. De sökte en lokal med hög takhöjd, något som inte är så lättfunnet.
Till slut hittade de vad de sökte i de tidigare lokstallarna i Mora. Där har systrarna Linhein sedan dess lagt ned åtskilliga timmar för att fixa till; renovera, måla och förstås placera lekattraktionen.
- Den är tre våningar hög, säger Carina Linhein.

Sagorum

Det är våningar där det finns ett utrymme för stora bollar, klättermöjligheter, rutschbanor för att nämna något. De senare tre i bredd.
Tre mindre rum, med pirat- och sagotema samt ett discorum inryms också i de lokaler som hyser Lekkompaniet. De sistnämnda främst avsedda i samband med barnkalas.

Tillsammans

Tanken med anläggningen, vars främsta målgrupp är barn upp till tolv år, är att föräldrar eller andra vuxna, följer med lek-sugna barn. Medan de små leker av sig kan de vuxna fika.
- Men det här är något för alla mellan noll och hundra år, anser Carina Linhein.
Oliver, en av de första besökarna under premiärdagen, lyste av glädje under sitt första besök i ovansiljans första lekland.
- Allt är roligt! fastslog han.

Mer läsning

Annons