Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

På sikt kanske ännu ett hockeygymnasium

Annons

Ett komplement till hockeygymnasiet i Mora. Så vill Älvdalens gymnasium se sin satsning på ishockey som individuellt val.
- Det finns ett stort intresse, säger Anders Björklund, s.

Han är ordförande i barn- och utbildningsnämnden, Bun, som i torsdags beslöt att erbjuda ishockey som individuellt gymnasieval till hösten. Detta för att locka fler elever. Enligt Björklund sker satsningen i samarbete med Mora, vars hockeygymnasium har fler sökande än platser.
- Det kanske finns möjligheter för dem som hamnar utanför att komma hit till oss, hoppas han.

Tränare finns

Redan nu finns en tänkbar tränare: Björn Tegnér. Tanken är att de elever som väljer ishockey på sitt individuella val får sex träningstimmar i veckan. Några av dem läggs på kvällar och några som matcher på helgerna. Om många är intresserade av specialidrotten på det individuella valet, kan det i framtiden bli en lokal inriktning på ishockey.
Kostnaderna av ishockeysatsningen är svåra att beräkna. De mest intressanta eleverna kommer utifrån - ”de ger den bästa intäkten”, enligt gymnasiets rektor Nils Persson. Men man vill även behålla älvdalselever i kommunen för att slippa betala interkommunala ersättningar för dem som pluggar på annan ort.

Hinna marknadsföra

Oppositionen i Bun var positivt till satsningen men ville vänta och be kommunfullmäktige att skjuta till 450 000 kronor. Men majoriteten beslöt att sätta igång direkt för att hinna marknadsföra satsningen.
- Vi räknar kallt med att vi klarar det inom ram, säger Anders Björklund.

JENNIE-LIE KJÖRNSBERG
0250-59 43 42
jennie-lie.kjornsberg@daladem.se

Mer läsning

Annons