Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Utan betalkort eller internet blir det svårt att få ut sina pengar

Annons

Den 1 november stänger Svensk kassaservice i Mora.
Men i Särna öppnar ett kassakontor.
- Det är dumt att dom slår igen. Jag har mitt lönekonto hos länsförsäkringar och vet inte hur det ska gå med utbetalningen, säger Jonas Hellohf i Mora.

Han och dottern Anna är in på Svensk kassaservice i Mora för ett ärende. Jonas är osäker vad som nu ska hända när de bommar igen.
Anna är också skeptisk. Hon har inte använt tjänsten mycket men tror att många kan få problem med att få ut sina pengar.
Anita Boggs har jobbat inom Posten sedan 1962. Hon är pensionär men har ryckt in bakom disken.
- Det är sorgligt att det ska upphöra för det har varit en fin service. Och det är inte bara dom äldre som drabbas. Vi har också haft många yngre kunder.
Kollegan Monica Vingård har varit anställd i Posten nästan lika länge och började jobba 1964.
- Jag tycker det är hemskt när standardservicen försvinner. Vi har täckt stora delar av Sverige och nåt nästan alla människor. Jag blir nu arbetslös och det är inte kul. Vet inte vad jag ska göra, men hoppas kan man alltid på ett liknande jobb.

Alf Bakken är kassaområdeschef för Dalarna. Orsakerna till att Svensk kassaservice nu slår igen är flera.
- Endast 1 procent av svenska folket använder våra tjänster. Vi har inte varit för dåliga. Utvecklingen med Internet och olika betalkort har kört om oss. För Dalarnas del är det bara Särna och Fredriksberg som får någon form av kassakontor. Det beror på att orterna har för långt till bankerna. I Särna ska kontoret ligga i Konsum. Den 1 december ska vi vara borta från lokalen i Mora. Men jag har hört att en ny hyresgäst är på gång.
Hur blir det för dom som inte har något annat än kassaservice?
- Det kan bli problem om man inte har betaltkort eller internet. Post- och telestyrelsen ska också se över lantbrevbärarnas service.

MATS LINDSTRÖM
0250-59 43 42 / 070-608 18 00
mats.lindstrom@daladem.seMer läsning

Annons