Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Wibes kunder blir utan julklapp i år • Företaget bidrar istället till skolprojekt

Annons

I år skänker Wibe pengar till ett välgörenhetsprojekt istället för att ge bort väggalmanackor till kunderna.
Projektet är Dagoretti Corner Primary School i Nairobi, Kenya. Även Utmelandsskolan, Mora folkhögskola och Morkarlbyhöjdens skola är engagerade i projektet.

-Vi brukar ge bort väggalmanackor till våra kunder, säger Karin Ljungdahl, informationschef på Wibe, men i år bestämde vi oss för ge pengar till ett välgörenhetsprojekt istället. Vi fann Dagorettiskolan som drivs helt ideellt och där vi vet att dom insamlade pengarna når sitt mål. Projektet har dessutom en lokal anknytning till skolorna i Mora.
Dagoretti Corner Primary School ligger i Kenyas huvudstad Nairobi. Det är en fullständig grundskola som startade 1989 med hjälp av två svenskar, då verksamma vid Svenska skolan i Nairobi.

Pengar till lärarlöner

- Utbildning är det viktigaste redskapet för att möta framtida utmaningar, säger Carina Karlsson, ansvarig för kontakten på Utmelandsskolan, och för ett land är det absolut nödvändigt för den demokratiska utvecklingen.
Elevantalet är cirka 400 och skolan drivs enbart med pengar som kommer från Sverige. Pengarna som samlas in i Sverige går främst till lärarlöner. De ligger mellan 900 och 1 050 kronor per månad och det är cirka sexton lärare och övrig personal som jobbar på skolan.

Studiebesök

Sedan 1991 pågår ett utbyte mellan Dagorettiskolan och Sverige. Kenyanska lärare har under tre tidigare år gjort studiebesök i Sverige och ett nytt utbyte är under planering med start i augusti 2009 och tre år framåt.
Torsdagen den 11 decembr har hela grundskolan på Utmelandsskolan Luciakväll med efterföljande öppet hus, fika och försäljning av afrikanska halsband och lotterier. All behållning går till Dagoretti.
MATS LINDSTRÖM
0250-59 43 42 / 070-608 18 00
mats.lindstrom@daladem.se

Mer läsning

Annons