Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Dala Care tillbakavisar kritiken – och tar strid

/
  • Fardosa Andersson driver nu, genom sitt juridiska ombud, en rättslig strid mot Rättviks kommun.

Fardosa Andersson, och hennes bolag Dala Care, avvisar bestämt samtliga kommunens anklagelser.
– De är helt grundlösa. Vi är nu i en tvist med kommunen, säger Fardosas advokat Johanna Näslund.

Annons

Efter den dramatiska dagen, den 14 november då kommunen hävde avtalet med Dala Care, har Fardosa Andersson, som nu själv väljer att bemöta kritiken, genom sitt juridiska ombud Johanna Näslund, överklagat kommunens beslut till Förvaltningsrätten och framfört till kommunen att man ser hävningen som ett avtalsbrott.

Förvaltningsrätten avvisade dock överklagandet den 15 december.

I dag pågår processen i Kammarrätten i Sundsvall.

Dala Care yrkar i det nya överklagandet att målet ska återförvisas till Förvaltningsrätten för prövning i sak, då Dala Care anser att varken kommunen eller Förvaltningsrätten låtit företaget ta del av några skäl för beslutet. Dala Care anser sig, kort sagt, negativt särbehandlat av Rättviks kommun.

– Fardosa Andersson har inte fått ett enda skäl till varför kommunen hävde avtalet med Dala Care, varken före eller efter hävningen. Hon har inte heller fått någon som helst varning om vad som höll på att ske, vilket vi anser vara i strid med parternas avtal, säger Johanna Näslund.

– Dala Care har inte fått veta vad kommunen grundat sitt beslut på, förrän jag begärde ut kommunens svarskrift från Förvaltningsrätten.

Enligt Johanna Näslund är kommunens dokumentation av brister i Dala Cares verksamhet bristfälliga och grundar sig på vad personal, som varit i konflikt med Fardosa Andersson, framfört till kommunen.

– Ingen kund har drabbats under tiden de varit hos Dala Care. Det har inte heller funnits brister i verksamheten som kunnat föranleda en hävning, hävdar Johanna Näslund.

– Kunderna drabbades först efter att kommunen den 14 november, utan förvarning, tog över Dala Cares personal och verksamhet.

Att Dala Care den 11 november sade upp sin verksamhetsansvarige förklarar bolaget med att denne, enligt Dala Care uppträdde illojalt, baktalade Fardosa inför personalen och planerade att starta konkurrerande verksamhet.

Dala Care konstaterar också att företaget hade fått tid på sig fram till den 20 november att åtgärda problemet med avsaknad av verksamhetsansvarig.

Dala Care anser det vara anmärkningsvärt att kommunen valt att lyssna på personal som låg i konflikt med arbetsgivaren.

– Kommunen har grundlöst tagit ifrån Fardosa Andersson hennes näringsverksamhet, med stor ekonomisk skada som följd, säger Johanna Näslund.

– Efter att beslutet om hävning meddelats Dala Care har det fått civilrättslig verkan – en hävningsförklaring som Dala Care kommer att driva i annan ordning. Det är då frågan om skadestånd.

Mer läsning

Annons