Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Efter 40 års väntan blir Enåbadet ut- och inbyggt

/
  • Kommunalrådet Jonny Jones, mitten, tog med Kent Andersson, Skoglunds Bygg och vd Torbjörn Wallin, Orsa Grönklitt, på måndagsförmiddagen några ceremoniella spadtag vid Enåbadet.-- En perfekt dag vädermässigt. Idag ser vi att det behövs ett inomhusbad i R

Annons

Ett litet spadtag men ett stort för Rättvik.
På det viset kan det första spadtaget för blivande simhall sammanfattas.
- Det här har vi sett fram emot väldigt länge, mer än 40 år, säger kommunalrådet Jonny Jones.

Skoglunds Bygg, Leksand, kör i gång bygget av simhallen den här veckan.
För 34 miljoner kronor byggs Enåbadet in med en cirka 1 400 kvadratmeter stor byggnad innehållande även barn- och bubbelpool, relaxavdelning, omklädningsrum och en del annat.

”Stilrent bad”

Bland annat café och en lekplats samt massage- och naprapatavdelning.
- Vi måste skapa något mer för våra gäster. Det här blir en säsongsförlängning, menar Bo Arvidsson, platschef för Orsa Grönklitts campingplatser i Rättvik.
Arkitekt Michael Spångberg, Inside & Outside, betecknar simhallen som ett ”stilrent bad” och hoppas att det inte blir några obehagliga överraskningar under byggtiden.
- Ambitionen är att själva anläggningen ska vara klar till midsommar nästa år. Senast den 1 oktober ska det vara helt klart, annars färd vi kommunen på oss, säger Erik Jågas, byggledare Orsa Grönklitt.
Rättviks kommuns driftsbidrag för simhallen beräknas till drygt 4 miljoner kronor årligen.
- Vi är glada över den här lösningen. Enligt våra beräkningar är det ett mycket billigare alternativ för kommunen än om vi skulle byggt själva, säger Jonny Jones.

Mer läsning

Annons