Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Ledsen och upprörd personal på Tallgläntan känner sig överkörda av politiker

/
  • En del av den protesterande personalen. Från vänster Marie Jansson, Sussie Back, Dan Forsberg, Maria Bengtsson och Pernilla Hillrings med Tallgläntan i bakgrunden.FOTO: BENGT OLDHAMMER
  • Casper är en snäll hund men nu vill han  skälla ut politikerna som förstör hans arbetsmiljö. Sussie Back kramar om.

Annons

- På tisdag nästa vecka, 21 oktober, fattar politikerna i kommunstyrelsen beslut. Veckan därpå, första november, träder nedskärningen i kraft.
Det säger personalen på Tallgläntan på Enåbacken som är besviken, ledsen och närmast uppgiven. Åtminstone tappar de lättare gnistan än tidigare. Dess-utom blev alla väldigt arga när de via tidningen fick läsa att politikerna skulle spara pengar på dem.

Den enda som inte skäller på politikerna när DD besöker Tallgläntans växelvård och korttidsboende är den snälla och omtyckta ”vårdhunden” Casper. Men om han visste vad som var i görningen skulle han nog bita ett och annat kommunalråd i benet. Och rejält hårt förmodligen, för personalen är upprörd.

Inte tillfrågade

Inte minst gäller detta tillvägagångssättet. De menar att politikerna medvetet planerar nedskärningar utan att ens fråga personalen om deras åsikter.
- Ingen informerar oss, vi vet ingenting och sedan fattar politikerna ett beslut som snabbt träder i kraft.

Osäkert

En annan sak som retar är att en av de anställda, den yngsta, får sluta om politikernas besparingsförslag klubbas. Hon vet ingenting om vad hon ska göra. Framtiden känns osäker och oviss för henne just nu.
- Här går vi på kurser där det påtalas vikten av att vi personligen peppar unga människor att söka vårdjobb för att få folk till vården, och så går det till på det här sättet.

Åtta behövs

Det jobbar åtta personer på Tallgläntan.
- En ska bort enligt förslaget, men det går inte att få ihop ett schema då. Det är omöjligt. Vi måste vara åtta för att få ett rimligt arbetsschema, säger Pernilla Hillrings.
På frågan om personalen tror att politikerna nu lyssnar på deras synpunkter svarar de:
- Vi får hoppas och kommer i dag (läs igår) att lämna vårt eget sparförslag till politikerna (se artikel bredvid).

Mer läsning

Annons