Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Men kommunens ansvarige tjänsteman är luttrad

Annons

120 nya fritidshus!
Det är vad en privat exploatör önskar uppföra på ett område vid Tenninge bruk några kilometer från Furudal
Rättviks kommunledning är positiv till önskemålen och har gett samhällsbyggnadschef Leif Kratz ett uppdrag att gå vidare med en plan.

Det är de nya fastighetsägarna, ett bolag, till fastigheten Furudal 1:71 vid Tenninge bruk, som begär planläggning för 120 fritidshus på ett område, som sträcker sig från sjön Skattungen och en bit uppströms Tenningån.
-- Vi får se vad det här hamnar i slutändan. Jag är luttrad, säger Leif Kratz, till DD efter det att kommunstyrelsens allmänna utskott gett honom planuppdraget.
Den aktuella fastigheten såldes under vintern och nån tidsplan för när det kan bli aktuellt att exploatera området med de önskvärda 120 fritidshusen finns ännu inte.

Översvämningsrisk

- Tidsaxeln får exploatören bestämma. Kommunen har nu gett en signal om att den är positiv till det här, konstaterar Leif Kratz.
Han närmaste uppgift blir att ta kontakt med fastighetsägarna och diskutera planuppdraget närmare.,
Enligt Leif Kratz är det exploatörens sak att redovisa hur den tekniska försörjningen ska ske för området och i ett planavtal ska ansvar och kostnad för planläggningen regleras.
I kommande planläggning ska det bland annat tas hänsyn till risken för översvämning och framkomlighet för rörliga friluftslivet.

HANS BLOOM

Mer läsning

Annons