Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Mildred Melins bilder ställs ut Vernissage i Furudal i dag

Annons

- Det är väldigt bra bilder och en fin utställning.
Säger Lennart Edvardsson vid Rättviks kommuns bildarkiv om de fotografier av Mildred Melin, som ställs ut i biblioteket i Furudal.

Mildred Melin är idag 70 år men drabbades för en tid sedan av sjukdom, som gör att hon själv inte kan berätta om hur hennes fotografier kom till.
Fram till tonåren växte hon upp i Skattungbyn varefter familjen flyttade till Furudal. Där arbetade hon länge vid postkontoret, som lades ned 1998.

Populär

Till en början arbetade Mildred inne i kontoret och sedan blev hon lantbrevbärare.
Hon körde ut post en bit in på 1980-talet på rutten Dalbyn, Arvet, Furudals Bruk, Näset och Furudal och ofta hade hon sin kamera med sig i bilen och fotograferade människor hon mötte på sin rutt.
- Hon var otroligt populär och det syns i bilderna att hon har tillit hos människorna, menar May Scherp Samuelsson, biblioteksföreståndare i Furudal.

Tips av låntagare

Det var för nån månad sen May fick vetskap om Mild-red Melins fotografier via en låntagare i samband med identifiering av människor på ett annat fotografi i bibliotekets digra dokumentärsamling.
Mildreds album är lite av ”hennes allt” och Lennart Edvardsson fick låna det för att scanna in bilder i kommunens bildarkiv.
- Det är totalt 61 bilder. De är väldigt bra. Jag gillar många av dem, säger han.
Utställningen Orebor i bild av Mildred Melin har vernissage i dag och pågår fram till 31 maj.

Mer läsning

Annons