Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

”Vi ser mycket allvarligt på misstanken om djurplågeri”

Annons

Miljö- och byggnadsnämndens kräver ett besök vid Siljan Charks slakteri i Ickholmen för inspektion efter misstanke om djurplågeri.
- Hela nämnden ser mycket allvarligt på misstanken. Vi kräver ett studiebesök, säger Hans-Erik Hellborg,c , ordförande i miljö- och byggnadsnämnden efter nämndens sammanträde.

Anmälan om att en gris kan ha skållats levande i början av förra veckan på Siljan Charks slakteri vid Ickholmen diskuterades som ett extra ärende på miljö- och byggnadsnämndens möte under gårdagen. Ärendet behandlades länge.
Nämnden ser mycket allvarligt på anmälan från en besiktningsveterinär att en gris levande kan ha skållats.
- Vi är besvikna på de dåliga rutinerna hos verksamheten som kan ha brustit i det här fallet, säger Hans-Erik Hellborg.

Upprörd nämnd

En inspektion av slakteriet kräver nämnden att få genomföra. Nämnden vill själva ta reda på hur det förhåller sig och kommer att kontakta Siljan Chark för ett besök.
- Blotta misstanken att en gris skållats levande är skäl nog att besöka slakteriet. Hela nämnden är upprörd vid misstanken att en gris plågats. Vi vill besöka och studera Ickholmen för att se hur verkligheten förhåller sig, säger Hans-Erik Hellborg.
Studiebesöket från nämndens sida kommer först bli aktuellt efter att miljöinspektörer, länsveterinär och polis utrett ärendet.

LISA LINDER LINDBERG
Mer läsning

Annons