Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Vill bygga skatepark i betong

Annons

Det får vara slutsnackat om skateboardpark i Rättvik.
Anser folkpartiet som är på kollisionskurs med kommunledningen.
- Frågan har diskuterats tillräckligt. Vi menar att en skateboardpark i betong ska byggas, säger kommunalrådet Björn Guström.

När kommunstyrelsens allmänna utskott i tisdags bestämde att tillsätta en arbetsgrupp bestående av Åsa Björklund, (m) och Jan Dahlquist (s), får kontakta ungdomsrådet och diskutera frågan protesterade Björn Guström genom att reservera sig mot beslutet.
Beslutet gick nämligen på tvärs mot den motion han och Adrian Svensson , fp, lämnade till kommunfullmäktige i september i fjol sedan skateboardrampen i trä försvunnit från området intill Sjövillan.

Aktuellt länge

De anser att kommunens förvaltningar ska få projektera en lämplig plats och anläggning för en skateboardpark i betong centralt i Rättvik.
Björn Guström krävde i tisdags att förslaget skulle anammas av kommunledningen.
- Det här har varit aktuellt länge. Både på ungdomstinget 2007 och 2008 togs det upp.
- Jag tycker det är viktigt vi lyssnar på vad ungdomarna tycker om det här, säger Björn Guström.

Central yta

Från förvaltningshåll höll fritidschefen Lars Björkund med om andemeningen i folkpartimotionen.
Men i stället för en skateboardpark i betong föreslog Björklund att det skulle jobbas för en ”skateboardyta” i centrala Rättvik. Eventuellt på så kallade Helsingland.
- En skateboardpark i betong skulle nog kosta miljoner, menar kommunalrådet Hans Jonsson (c), som är tveksam till förslaget och därför anser att Åsa Björklund och Jan Dahlquist bör prata ut om saken med ungdomar.
Han hänvisar även till att nya kommunarkitekten ska se över vad hela strandområdet från kyrkan till Enån ska användas till.

Mer läsning

Annons