Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Vill träffa kommunalråden för att få information

/

Annons

Personalen vid dagverksamheten i Kuben har tröttnat på att få läsa i tidningarna och höra rykten om vad som ska hända med det hus där de jobbar.
Därför har de skickat en skrivelse till Rättviks fyra kommunalråd med önskan om att få träffa en eller flera av dessa för att få förstahandsinformation.
- Vi hoppas att vi får träffa dem så snart som möjligt, säger personalen.

Kubenhuset har diskuterats en del de senaste åren, inte minst i samband med sammanslagningen av Dal Jerks- och Nyhedsskolorna.
Dagverksamheten i Kuben - som ligger granne med Nyhedsskolan - sorterar under kommunens särskilda omsorg, har fortsatt som vanligt. Förutom dagverksamheten finns även kontor i huset. Sammanlagt arbetar omkring 25 personer där.

Oaviserade besök

Ryktena fortsätter ändå att florera. Ett ihärdigt sådant som de fyra i personalen har hört och läst är att skolan sneglar på lokalerna och vill ha dem.
”Dessa rykten har gjort att de är oroligt på våran arbetsplats”, skriver kvartetten Marie Stormats, Ingela Hansson, Pasi Hallin och Tomas Goliats till kommunalråden.
- Vi har fått höra uppgifter när vi varit och handlat eller läst olika saker i tidningarna, säger de.
De berättar dessutom att oaviserade besök gjorts av personer som mätt lokalernas storlek.
Nu vill Kuben-personalen veta vad som planeras. Inte minst eftersom brukarna, som tillbringar dagarna där och jobbar med olika ting, också undrar vad som pågår.
- Och vi vet ingenting mer än de och har alltså inga svar att ge.

Förstår oron

Kommunalrådet Björn Guström (fp) förstår att personal och brukare känner oro och är beredd att träffa dem och informera om de planer som finns.
Han berättar att det diskuterats att Kuben skulle ingå i ett sammanhållet skolområde, inklusive Nyheds- och Rättviksskolorna. Om detta har det ännu inte tagits något beslut.
- Jag är medveten om att Kuben inte kan flytta in i vilken ersättningslokal som helst, den måste anpassas för verksamheten.
Något som inte bara betyder ombyggnader. Personalen påpekar att lokalerna dessutom ska vara tillräckligt stora, idag huserar de på sisådär 500 kvadratmeter, och även ligga någorlunda centralt.
- Så att de brukare som kan har möjlighet att själva gå till jobbet här.

Lokalrockad

Lokaler som kommunledningen har funderat på är att Kuben får flytta in i en del av de lokaler som Dal Jerks-skolan tidigare hade.
Detta för att kunna flytta ett par av förskoleavdelningarna därifrån till Kuben. Kort och gott en lokalrockad.
Förutom inom den högsta politiska ledningen har frågan även dryftats vid de berörda förvaltningarna, sociala samt barn- och utbildning.

ERIC SALOMONSSON
023-476 48 / 070-851 19 00
eric.salomonsson@daladem.se

Mer läsning

Annons