Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Vintercampingen kommer med all sannolikhet att fortsätta

Annons

Bland gästerna på Enåns camping finns en oro för att campingen kommer hålla stängt över vintern. Men så verkar inte bli fallet.
- Till 99 procent kommer vi ha vintercamping, säger Bo Arvidsson, ansvarig för både Enåns och Siljansbadets campingplatser.

Hugo Lind från Borlänge har bott på Enåns camping från och till i 30 år. Han är kluven till förändringarna efter ägarbytet.
- Det är bra att de vill rusta upp, men sämre att vi inte fått besked om hur det blir med vinteruppställning, tycker han.
Men Bo Arvidsson kan lugna honom. 15 augusti kommer ledningen fatta beslut om hur det blir med saken och dagen efter lovar han besked till camparna.
- Med tanke på hur mycket vi investerat så vill vi förstås fortsätta ha öppet vintertid. Till 99 procent kommer vi ha vintercamping, lovar han.

Eventuellt platsbyte

En annan källa till oro hos campinggästerna har varit risken för att tvingas lämna sin plats.
Hugo Lind har haft sin, precis intill Enån, i många år.
- Man har fått förtur på sin plats om man återkommit. Nu när de ska dra om elledningarna så vet jag inte hur det blir, säger han.
Enligt Bo Arvidsson handlar det om en rejäl utbyggnad.
- I dag har vi 200 elplatser. Vi vill bygga ytterligare 250, bland annat på det område mitt på campingen som är oanvänt idag, säger han, och menar att det slutligen beror på vad entreprenören säger.
- Jag ska göra allt som står i min makt för att folk ska få stå kvar. Men av grävtekniska skäl kan vissa tvingas flytta, menar han.

Frihet

För Hugo Lind betyder campingen mycket.
- Det är frihet. Man är obunden men samtidigt är det bekvämt. Nu har jag skaffat moped och tar mig överallt, säger han.
Hugo är i grunden positiv till upprustningen men oroar sig samtidigt för utvecklingen.
- Det får inte bli så att vanligt folk inte har råd, anser han.


ELIN JÖNSSON
070-8511900
elin.jonsson@daladem.se

Mer läsning

Annons