Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Dalsällskapet hoppade av förhandlingarna

/

Annons

Janssons Café och Restaurang kommer att driva Säterdalen från och med nästa år. Dalsällskapet var inte nöjd med kommunens erbjudande och valde att hoppa av.

Kommunen har ett avtal om att Dalsällskapet ska driva och sköta Säterdalen, och Dalsällskapet har i sin tur anlitat Janssons Café och Restaurang. Den 9 september beslutade kommunstyrelsen att säga upp avtalet från och med första januari 2009 och förhandla fram en ny lösning. Utgångspunkten var att Dalsällskapet och Janssons skulle ha var sitt avtalsområde direkt med kommunen.

Avtal

Den 16 oktober valde Dalsällskapet att hoppa av. De ansåg att kommunens erbjudande inte var tillräckligt bra för att kunna fortsätta.
Efter Dalsällskapets avhopp har kommunen fortsatt förhandlingarna med Janssons. Utkastet till ett avtal är klart och där står bland annat att:
r Avtalet gäller från 1 januari 2009 till 31 december 2011.
r 15 månaders uppsägningstid. Om avtalet inte sägs upp förlängs det med två år i taget.
r Kommunen betalar inga pengar till Janssons. Jansson betalar inga pengar till kommunen.
r Janssons och kommunen har vissa åtaganden.
Åtagandena för Janssons är driften och serveringsverksamheten i Dal-stugan, uthyrningen av folkparksdelen, kontakt med besökare och de som vill hyra Säterdalen samt att sköta den dagliga tillsynen. Kommunen ska stå för mer långsiktigt underhåll, till exempel snöröjning, skötsel av grönområden, underhållsåtgärder och reparationer.
Utkastet till avtal godkändes av kommunstyrelsens arbetsutskott. Oppositionen (c, m och kd) valde dock att reservera sig.

Ska godkännas

De föreslog att kommunen skulle avbryta alla förhandlingar och göra en ny öppen förfrågan om att driva Säterdalen.
För att avtalet ska bli giltigt krävs att det även godkänns vid kommunstyrelsens sammanträde den 2 december.
ANNA ENBOM

Mer läsning

Annons