Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

”Det vore ju tråkigt att sälja någonting som man inte själv gillar”

Annons

Ställ & Såsser på hörnet är en dröm som gått i upp-fyllelse. Anna Ställ har alltid velat starta eget och göra någonting hon gillar och där allting hänger på henne själv. Sedan april i år driver hon en inredningsbutik i Säter tillsammans med Annelie Såsser.

Det är ljust i butiken. Högt i tak och stora fönster ut mot vägen. Många av sakerna är också ljusa, vilket göra att det som inte är ljust också vilar i ett behagligt och fridfullt ljus.
- Det är en fantastisk lokal, säger Anna Ställ, som tycker det är viktigare med en bra lokal än att den är placerad i Säters centrum.

Ny och okänd butik

Ställ & Såsser på hörnet är en relativt ny och relativt okänd inredningsbutik i Säter. Den ligger lite avsides, i en slags medvetandeskugga i den gamla yxfabriken, med Biografmuséet som granne.
Men det har gått bra försäkrar Anna Ställ. Hon och Annelie Såsser har annonserat och folk har hittat fram till butiken från både Hedemora och Borlänge och faktiskt också från Örebro.
- Det ska ju egentligen vara lite knackigt i början, för att gå bättre sen. För oss har det gått bra redan nu, så det kommer väl att gå jättebra sen, säger hon och ler.

Personligt upplägg

Anna Ställ håller i en dalahäst, som är vit-målad. Variationen på varorna är många, men framför allt ter sig upplägget väldigt personligt. Det är ”både trendigt och lantligt”, som Anna Ställ uttrycker saken. Huvudsakligen är det uppbyggt kring inredning, men det finns också kläder och skor.
För Anna Ställ är det är en dröm som har förverkligats. Fördelen med att vara sin egen är det alltid är hon själv, tillsammans med sin likasinnade kompanjon Annelie Såsser, som bestämmer vad som ska pryda butiken och säljas.
- Det vore ju tråkigt att sälja någonting som man inte själv gillar.
Hon ser ljust på fram-tiden och anser att yxfabriken har en oanad potential. Hon vet att det finns ett tomt utrymme mellan butiken och Biografmuséet.
- Jag hoppas att någon mer hyr in sig. Det skulle kunna bli som en galleria här.

Mer läsning

Annons