Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

”I Säter ligger priserna på en rimlig nivå

/

Annons

Rapporter om en fastighetsmarknad på fallrepet duggar tätt. Det finns än så länge ingen anledning att oroa sig över fastighetsmarknaden i Säter. Priserna är stabila och intresserade köpare finns fortfarande.

Svensk Fastighetsförmedling har precis öppnat kontor i Säter. Det doftar nymålat inne på kontoret och väggarna gapar tomma i väntan på lämpliga tavlor. Det är mitt i en brinnande lågkonjunktur. Tillfället att öppna ett splitternytt mäklarkontor borde egentligen vara illa valt.
Mäklaren Marita Maanselkä sitter vid sitt blanka skrivbord och visst, hon medger att vissa dyra objekt tar längre tid att sälja numera.
- När det var som hetast gick det snabbt med visning, budgivning och kontrakt. Nu går det ofta långsammare.
Men på det hela taget är Säter fortfarande ett ställe där folk gärna köper hus. Svensk Fastighetsförmedlings nya kontor i Säter har haft öppet i knappt två veckor och Marita Maanselkä har redan fått gott om förfrågningar. Folk kommer spontant in för att fråga om det finns något hus till salu, utan att ha sett ut något objekt själva.
- Och en del intresserade som inte är ifrån kommunen hör av också av sig.

Skillnad mot Borlänge

Att Säters fastighetsmarknad står sig så bra, beror mycket på det enkla faktumet att det inte förekommer några fantasipriser på hus här. Enligt Marita Maanselkä märks krisen på fastighetsmarknaden mest i större städer.
- Det räcker med att kasta ett öga på Borlänge där snittpriset på hus ligger på en bit över 1 miljon kronor. I Säter ligger priserna på en rimlig nivå med ett snitt på 700 000 kronor.


JOHN LEANDER

Mer läsning

Annons