Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Jan-Erik Steen vill att kommunen infriar ett gammalt vallöfte i Gustafs

/

Annons

Den nya ungdomsgården i Gustafs gamla prästgård har startat. Just nu ansvarar kyrkan för verksamheten, men den omständigheten är förhoppningsvis bara ett provisorium. Barn- och utbildningsnämndens ordförarande Jan-Erik Steen vill att kommunen satsar ordentligt och därmed infriar ett gammalt vallöfte.

Kyrkan och kommunen är överens. I förlängningen bör ungdomsverksamheten i Gustafs drivas i kommunal regi. Kyrkan har begränsade resurser för öppethållande och bemanning. Plus att det finns folk som lätt börjar undra hur en ungdomsgård blir när den drivs av en kyrkoförsamling.

Argt telefonsamtal

Jan-Erik Steen berättar att kyrkoherden Birgitta Lagerqvist fått ett argt samtal kring frågan. Efter samtalet kontaktade Birgitta Lagerqvist Jan-Erik Steen med budskapet att det är viktigt att ingen tror att det bedrivs verksamhet på ungdomsgården med kyrkliga förtecken.
På det hela taget är det alltså lämpligast att kommunen står som huvudman, även om kyrkan står för lokalen. Och när väl sker så ska jobbet göras ordentligt.

Personligt engagemang

Konjukturnedgångar och uppstramad budget har inte hindrat Jan-Erik Steen och hans nämnd från att sticka ut hakan med ett nytt friskt budgetförslag. 328 000 kronor vill nämnden satsa på ungdomsverksamhet i kommunen. 50 000 kronor direkt till ungdomsgården i Gustafs, plus 170 000 kronor till en ungdomskonsulttjänst på 50 procent. Idag har kommunen två anställda ungdomskonsulter, som arbetar på Klockarskolan i Säter. Jan-Erik Steen hoppas att dessa två kommer göra bra insatser också på ungdomsgården i Gustafs.
Jan-Erik Steen utstrålar personligt engagemang i frågan och det finns fler än ett skäl till detta.
- Jag slåss för det här. Vi har gett ett vallöfte om att det ska finnas en ungdomsgård i Gustafs, säger han.
Samtidigt är han noga med att att poängtera att ingenting är klart än. Ambitionen finns, men pengarna är ännu inte i hamn.

JOHN LEANDER

Mer läsning

Annons